Benim İçin Bitti..!

Ukrayna’dan dönen Dr. Azem Ülkü, Dinamo Kiev maçında yaşananları, ırkçı çeteleri, holiganları, polisin tutumunu ve aldığı önemli kararı Çanakkale Özel Haber’e anlattı…

Benim İçin Bitti..!
Yayınlama: 11.12.2016
6.642
A+
A-

Dinamo Kiev maçı için Ukrayna’da bulunan ve bir taraftarın bıçaklandığı üzücü olayların içinde kalan 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği eski Başkanlarından Dr. Azem Ülkü, yaşananları ve daha fazlasını Çanakkale Özel Haber’e anlattı…

 

Irkçı çeteler kafatasçılık yapıyor…

 

Doğuştan Beşiktaşlı olan, 21 yıldır kulüp üyeliği bulunan ve 6 yıl dernek başkanlığı yapan Doktor Azem Ülkü, yaşananları tam anlamıyla dehşet olarak nitelendirdi. Medeni dediğimiz bu ülkede bir takım çeteler bulunduğuna dikkat çeken Ülkü; “Bu çete üyeleri birbirlerini tanımak ve başkalarına korku salmak için siyah ağırlıklı tep tip kıyafetler giyiyorlar. Ancak karıştıkları olaylarda deşifre olup yakalanmamak içinde yüzlerini bere ve kaşkol ile kapatıyorlar. Yabancı düşmanı ırkçı bu kişiler maç ile alakaları olmaksızın tamamen kafatasçılık yapıyor ve gördükleri her yabancıya saldırıyorlar. Ukrayna’ya gelen yabancı turistler zaten kendini bir şekilde belli ediyor. Kiev taraftarları ile alakası olmayan bu çeteler ayrım yapmaksızın yabancılara nefretle saldırıyor” dedi.

 

Bizim taraftar profilimizde de sıkıntı var…

 

Öz eleştiride bulunarak her takımda olduğu gibi bizim taraftar profilimizde de sıkıntı var diyen Azem Ülkü; “Maalesef aramızda maçla çokta alakası bulunmayan düşük profilli, kavgacı holigan tipler var. Bu gruplarda ülkeye geldiklerinden itibaren alkol alıp, aşırı gürültü yaparak çevreyi rahatsız etmeye, karşı grupları taciz ve tahrik etmeye başladı. Bu durum halkı ve esnafı korkuturken karşı grupları tetikledi” şeklinde konuştu.

 

Güvenlik güçleri olaylara seyirci kaldı…

 

Ülkü, maç sırasında yaşanan olaylara değinerek; “Daha maç başlamadan tribünlerde karşılıklı hareketlenme vardı. Takımın çime ayak basması ile birlikte sahaya ses bombaları, meşaleler ve yabancı maddeler yağmaya başladı. Bu durum maçı izlemek için orada bulunan gerçek taraftarları rahatsız ederken futbolcuların da konsantrasyonunu bozdu ve gerilimi tırmandırdı. Güvenlik güçlerinin ortamı sakinleştirme konusunda gayretli olmadığı ise bariz bir şekilde görülüyordu. Stada girişte arama yapılmıştı ama bu yabancı maddeler içeri nasıl sokulmuştu? Olaylar çıktığında da yine müdahalede gevşek ve yetersiz davranıldı. Taraftarlarımız adeta Kiev taraftarlarının eline bırakıldı” dedi.

 

Yurt dışı maçlara gitmemekte kararlıyım…

 

Doğuştan Beşiktaş taraftarı olduğunu vurgulayan Dr. Azem Ülkü; “Aynı zamanda 21 yıllık resmi kulüp üyesiyim. 6 yıl başkanlığını yaptığım 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneğinin kurucusuyum. Yurtiçi ve yurt dışında sayısını hatırlamadığım maça gittim. Yıllık iznimden kullanıyorum, zamanımı ve paramı harcayarak gidiyorum. Çünkü ben maçlara  almak için gidiyorum. Daha öncede bir takım olaylar olmuştu ama bu bardağı taşıran son damla oldu. Bundan sonra asla yurt dışında ki maçlara gitmeme konusunda kararlıyım. Benim gibi fanatik bir taraftar bu kararı alıyorsa düşünün ki bayanlar ve çocuklar bu spor karşılaşmalarına nasıl katılsın, nasıl maç izlesin. Tek arzumuz bu olayların failleri biran önce bulunsun ve adalete teslim edilerek gereken ceza verilsin. Caydırıcı önlemler alınmazsa tüm dünyada bu olayların sona ermesi maalesef mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.