ÇANAKKALE ŞOK OLDU!

ÇOMÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir’in FETÖ kapsamında gözaltına alındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ÇANAKKALE ŞOK OLDU!
Yayınlama: 13.12.2016
7.552
A+
A-

Kocaeli CHP İl teşkilatında Eğitim Sekreteri olarak görev yapan Akdemir’in gözaltına alındığı iddiası Kocaeli ve Çanakkale’de şok etkisi yarattı. Akdemir geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nde yerel bir gazeteye röportaj vermiş Fethullahçı Terör Örgütü’nün ilk darbe girişimini kendisine yaptığını öne sürmüştü. Akdemir Çanakkaleli Gazeteci Murat Kıray’ı FETÖ’cülükle suçlamış. Kıray bu şikayet nedeniyle 31 Ekim pazartesi günü Çanakkale Emniyeti KOM Şubesinde şüpheli sıfatı ile ifade vermişti.

 

 

Günlerdir kendisine ulaşamıyoruz

 

 

Kocaeli gazeteleri ‘‘CHP İl Eğitim sekreteri Prof.Ali Akdemir İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı’ğının talimatıyla Kocaeli’de gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi’’ şeklinde haber yaparak bu önemli gelişmeyi okurlarına duyurdular. Yakınlarının 7 Aralık Çarşamba akşamından bu yana Akdemir’den haber alamadıkları öne sürüldü.  CHP Kocaeli İl Başkanı Avukat Cengiz Sarıbay, Akdemir’in gözaltına alınmasını medya kuruluşlarından öğrendiklerini fakat Akdemir’in gözaltına alınıp alınmadığını teyit edemediklerini ifade etti. Sarıbay Akdemir’e ulaşamadığını ifade etti.

 

 

ALİ AKDEMİR KİMDİR

 

 

1963 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Ali Akdemir, ilk ve orta öğrenimini Adana’da tamamlayarak 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede 1987 yılında araştırma görevlisi, 1991 yılında ise doktorasını tamamladı. 1992 yılında doçent olan Ali Akdemir 1997 yılında profesör olarak Kocaeli Üniversitesi’ne atandı. 6 yıl Kocaeli Üniveristesi’nde gören yapan Akdemir, 2003 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dekan olarak atandı. Akdemir, 2007 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü oldu. 2011 yılında emekliye ayrılan Akdemir, çok sayıda bilimsel makaleye imza attı. Bekar olan Prof. Dr. Ali Akdemir, Kocaeli’de CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuş, ancak aday yapılmamıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.