BAKAN OLAMADI, BAŞKAN OLACAK..!

BAKAN OLAMADI, BAŞKAN OLACAK..!
Yayınlama: 16.08.2023
Düzenleme: 16.08.2023
2.065
A+
A-

Yerel seçimin yaklaşmasıyla birlikte belediye başkan adaylığı için sandıkta partilerden önce anketlerde adaylar birbirleriyle yarışmaya başladı.

CHP için Çanakkale’de yüz yüze yapılan ilk anket, kent halkının tercihine yönelik önemli bir ipucu verdi.

Bir süre önce Çanakkale Belediye Başkanlığına göz kırpan CHP’nin güçlü ismi Muharrem Erkek’e Çanakkale halkı da olumlu karşılık verdi…

 

 

 

AREA Araştırma Şirketi 5-10 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Merkezde 1504 kişi ile yüz yüze görüşerek anket yaptı. Belediye Başkanlığı anketinde CHP Parti Meclis Üyesi Muharrem Erkek büyük bir fark ile birinci oldu.

 

Ankette “CHP’nin Çanakkale belediye başkan adayı kim olmalıdır?” sorusuna verilen yanıtlarda ilk tercihin CHP’nin yakın zamana kadar Genel Başkan Yardımcılığını yapan, 14 Mayıs seçiminde milletvekili adayı olmayan Parti Meclis Üyesi Muharrem Erkek olduğu görüldü.

 

İkinci sıradaki isme yaklaşık 3 kat fark atan Muharrem Erkek %22,6 ile belediye başkanlığı tercihinde birinci sırada çıkarken, Erkek’i %8,7 ile mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan takip etti. Diğer CHP’li isimler ve tercih oranları ise şöyle:

 

 

 

Önceki baro başkanı Bülent Şarlan % 4,1

 

Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay %3,1

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Gezen %2,5,

 

İş insanı Mehmet Öngen  %2,5,

 

Kepez Belediye Başkanı Birol Aslan %0,4

 

 

EN YÜKSEK OY ERKEK’E

 

Öte yandan Mart 2024 yılında yapılacak Çanakkale Belediye Başkanlığı seçiminde partilerinin aday olması durumunda oy verme davranışlarında “oy verebilirim” yanıtı en yüksek %48,4 ile Muharrem Erkek’e verildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş