YOLSUZLUK HASTANEDE KÖK SALMIŞ..!

YOLSUZLUK HASTANEDE KÖK SALMIŞ..!
Yayınlama: 06.02.2024
Düzenleme: 06.02.2024
2.277
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli Doçent Doktorun bir hastadan “bıçak parası” alırken polisin düzenlediği operasyonla yakalanması henüz hafızalardan silinmemişken üniversitede ikinci bir yolsuzluk skandalı patlak verdi.

Kök hücre tedavisi gören hastalara 200 liralık kitleri 100 bin liradan sattıkları iddia edilen Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor ve aynı bölümde görevli Doçent Doktor akşam saatlerinde gözaltına alınırken olayla ilgili 3 şirket çalışanı tutuklanarak cezaevine gönderildi…

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan vurgun, kıkırdak ve eklem sorunları yaşayan birçok hastanın kök hücre kitlerinin üniversite hastanesinde piyasa değerinin çok üstünde satıldığını ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

 

Hasta yakınlarının ihbarı üzerine harekete geçen Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla kök hücre kitinin satın alınması için doktorlar tarafından yönlendirilen medikal şirket yöneticilerini ve üniversite hastanesinde görevli iki doktoru teknik ve fiziki takibe aldı.

 

200 LİRADAN ALIP 100 BİN LİRADAN SATMIŞLAR…

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.Y.E. ve Doç Dr. T.K.’nın hastaları kök hücre kiti satın almaları için daha önce anlaştıkları Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde faaliyet gösteren İTSG Medikal Şirketi’ne yönlendirdiklerini belirleyen ekipler, 60’a yakın hastaya kök hücre uygulamasında kullanılan ve piyasa değeri 200 lira olan kitleri, 20 bin ila 100 bin lira arasında sattıklarını tespit ettiler.

 

 

HESAP HAREKETLERİ ELE VERDİ…

 

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Medikal şirket sahibi Ö.Ç’nin, kitlerin satışından kalan binlerce lirayı Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.Y. E. ve Doç Dr. T.K.’nin hesaplarına aktardığını tespit eden polisler bu sabah operasyon için düğmeye bastı. Soruşturma kapsamında Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.Y.E. ve Doç Dr. T.K. medikal firma sahibi Ö.Ç, firma çalışanları B.C.T. ve Y.C.İ. gözaltına alındı.

 

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ…

 

Firma sahibi Ö.Ç. savcılıktaki ifadesinde, soruşturmaya konu kök hücre kitinin satışına, Doç. Dr. T.K’nın kendisini yönlendirmesiyle başladığını iddia etti. Sistemin nasıl işlediğini detaylı bir şekilde anlatan Ö.Ç. yapılan her uygulamadan sonra alınan paranın dörtte üçünün anabilim dalı başkanı H.Y.E’ye, bir kısmının Doçent Doktur T.K.’ye aktarıldığını kendisine ise hasta başına sadece 6 bin lira kaldığını söyledi.

 

 

3’Ü TUTUKLANDI…

 

Kök hücre uygulamasından elde edilen paraların, doktorların odalarında çanta ve poşet içinde elden teslim edildiğini aktaran Ö.Ç, kök hücre kitinin satışından elde edilen rakamların çok astronomik olduğunu belirterek, bu kitler için herhangi bir fatura ve makbuz kesmediklerine de ifadesinde yer verdi. Savcılıktaki işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ö.Ç, B.C.T. ve Y.C.İ. dolandırıcılık ve “icbar suretiyle irtikap” suçuna yardımdan tutuklanırken, Prof. Dr. H.Y.E ile Doç. Dr. T.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ YENİDEN GÖZALTINA ALINDI…

 

Prof. Dr. H.Y.E ile Doç. Dr. T.K.’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına akşam saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Haklarında yakalama kararı çıkartılan Prof. Dr. H.Y.E ile Doç. Dr. T.K. akşam saatlerinde Ezine’de gözaltına alındı. Kaynak: Sabah Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş