Biga’ya yolu düşen ve hatta onun eşsiz lezzeti için yolunu değiştiren herkesin aradığı bir tattır Biga Cevizli Lokumu. Tatlıda yenilik arayışı ile başlayan, deneme yanılma yöntemiyle bugünkü lezzetine kavuşan Biga Cevizli Lokumu, artık dünyanın her yerine hediyelik olarak giden yerel bir tat olmuş.
Zeytinyağı sabununun Çanakkale bölgesinde yoğun olarak üretimi yapılıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen zeytinyağı sabununun faydaları saymakla bitmiyor. Doğallığı ve saflığı ile ön plana çıkan zeytinyağı sabunu sağlığına düşkün birçok kişinin banyolarında başköşede yer alıyor.
Çanakkale’de mangal kömürcülüğü üretim uzun yıllardır yapılıyor. İl genelinde irili ufaklı birçok ocak bulunuyor. Sizin mangal sefası yaparken kullandığınız kömürü üretmek çok zorlu bir iş, cefa gerektiriyor. Mangal keyfinizi yaptığınız o bir paket kömürün arkasında isli ve dumanlı hayatlar var.