SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, referanduma sayılı günler kala tempoyu hızlandırdı. Başkan Gökhan, bir yandan Çanakkale’de misafirlerini ağırlayıp ziyaretler gerçekleştirirken diğer yandan ilçe ve köylerde temaslarda bulunarak “Hayır” oylarını arttırmaya çalışıyor…

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK
Yayınlama: 13.04.2017
4.008
A+
A-

“Bir hayır, bin kez hayırlıdır” diyerek referandum çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sadece sorumluluk alanı olan merkez de değil oy dağılımında daha kritik olan köy, kasaba ve ilçelerde de çalışıyor. Gündüz bir yandan hayır cephesinden misafirlerini ağırlayan ardından kent sokaklarında birebir vatandaşlarla temas ederek toplantılar düzenleyen Gökhan, diğer yandan akşamları hayır oylarına güvendiği Çanakkale’den uzaklaşarak kırsala yoğunlaşıyor.

 

Bu kente ve insanlarına karşı ağır sorumluluğunuz var…

 

Başkan Gökhan, bu kapsamda kentte hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, sendika başkanları ile mahalle ve köy muhtarlarıyla kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinliğe yoğun bir katılım olurken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yakından ilgilendiği konuklarına; “Çanakkale’ye hizmet veren toplulukla bir aradayız. Bir arada yaşıyoruz, birlik ve beraberlik içerisindeyiz. En önemlisi de seçilmiş insanlarız. Bu kentin insanlarına hizmet ediyoruz. Bu anlamda ağır da bir sorumluluğumuz var” diye konuştu.

 

 

İki buçuk yıl boyunca prangalar ile mi yaşayacağız…

 

Referandumla ilgili olarak yalnızca 2 maddenin geçeceğini, diğer maddelerin 2019’da yürürlüğe gireceğini ifade eden Gökhan; “Terör bitecek, ülke güçlenecek gibi gerekçeler var. Bu gerekçeleri nasıl olacağı gibi savunan kimseyi görmedim. Bunların nasıl olacağını kimsenin anlattığını duymadım. Eğer böyle olacaksa neden iki buçuk yıl sonra devreye girecek. İki buçuk yıl boyunca prangalar ile mi yaşayacağız” dedi.

 

Güçlerin bir kişide birleşmesi son derece sakıncalı…

 

Bir Cumhurbaşkanı’nın hakim, savcı atamasının doğal olduğunu ancak Cumhurbaşkanı, hükümet başkanı, parti genel başkanının hakim ve savcı atamasından endişe duyduğunu açıklayan Gökhan; “Bir kişide güçlerin birleşmesi, bunun da hem hükümet başkanı, parti başkanı, cumhurbaşkanı olarak var olması son derece sakıncalı” diye konuştu.

 

Birileri çıkıp Ankara’dan atıyor, saçmalayıp ortalığı karıştırıyor…

 

Gökhan, “Millet devletini kuracak” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a yönelik olarak; “Birileri çıkıyor ortalığı karıştırıyor. ‘Millet devletini kuracak’ diye o saçmalayan adam Mehmet Uçum herhalde tarihini okumadı. Ben onu Çanakkale’ye davet edeyim bakalım. Şehitlikleri gezsin bakalım. Devlet nasıl kurulmuş bir görsün. Bu kurulan devlet son devlet mi? değil mi? bir görsün… Ankara’dan atmasın, gelsin bizim şehitliklerde dikilsin orada söylesin” diyerek sert bir dille eleştirdi.

 

 

 

Yetki bir kişiye verilmesin diye hayır diyecek AK Partililer var…

 

Başkan Gökhan diğer bir temasında çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak; “Bu bir parti meselesi değil. Bir iktidar değişmeyecek. Mesela ‘hayır’ çıktığında bunu CHP tek başına üstlenmeyecek. Bunu diğer partiler, Saadet Partisi, Vatan Partisi, MHP’nin büyük bölümü, AKP’nin içerisindeki bunu yanlış bulanlar, STK’lar ve ‘hayır’ diyen sade vatandaş, bu ‘hayır’ herkesin olacak. Ama ‘evet’ kesinlikle ve kesinlikle AKP’nin olacak. MHP ve BBP destekli, ama yöneticileri anlamında, tabanı anlamında değil, yöneticileri tarafından destekli, Bakanlar, Cumhurbaşkanı yardımcılarının desteklediği bir ‘evet’ olacak. Onun için ‘hayır’ın anlamı çok önemli. Beni umutlandıran da o. AKP’nin içerisinde de bu değişikliğe ‘hayır’ diyen olacak. Partim AKP, genel seçimde yine AKP’ye vereceğim diyorlar. Hatta, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorum, ona vereceğim’ deyip, ‘ama bu Anayasa değişikliği noktasında bunu kabul etmem mümkün değil, bu kadar yetki bir kişiye verilmemeli’ gibi bir düşünce ile ‘hayır’ vereceğini söyleyen çok kişi var” dedi.

 

Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı yeminini bozmamış olacak…

 

 ‘Hayır’ diyerek, tarafsızlık yemini etmiş olan Cumhurbaşkanının sıkıntıya düşmesini engellemiş olacağız diyen Ülgür Gökhan; “Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı şu anda bir yemin altında. Tarafsızlık yemini var. Yemin önemli bir kavram. Dolayısı ile bu yemin devam edeceğine göre, Anayasa’da o yemin değişmediğine göre, bu bağlamda da bir yemin altında olduğuna göre, ‘hayır’ çıkarsa, o sıkıntıdan kurtulmuş olacak. Çünkü yarın, ‘Arkadaş sen yemin altındasın’ diye eleştirilere muhatap olmayacak. Dolayısı ile Cumhurbaşkanlığı yine devam edecek. Hükümet yine devam edecek. Ama ‘hayır’ çıkarsa hükümete şöyle bir sorun var, ‘Binali bunu beceremedin, Davutoğlu gibi sen de bir kenara çekil’ denme riski var. Bu onların iç işleri, bizi ilgilendirmiyor” dedi.

 

Ülke olarak yeni sıkıntıların içine gireceğiz…

 

Anayasa değişikliği sürecinin Türkiye’ye zaman kaybettirdiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Hayır çıkarsa millet rahatlayacak, işimize bakacağız. Şapkalarımızı önümüze koyacağız ve birlikte ne yaparız diye düşüneceğiz. Sizin işiniz de o gün bitmeyecek. ‘Hayır’dan sonra ne yaparız noktasında yine hep beraber ortaya akıl koyacağız. Sizler, diğer siyasi partiler, STK’lar, parlamenter sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz, nerede eksiklerimiz var, ne yapılmalıdır, dünyadaki saygınlığımızı nasıl yeniden kazanabiliriz, nasıl öne geçmek için çaba göstermeliyiz, eğitimde ne yapmalıyız, dış ilişkilerde, sanayide, tarımda ne yapmalıyız, yani ortak akıl üretmeliyiz artık. Burada ciddi bir vakit kaybına uğradık. Fuzuli, anlamsız, tehlikeli bir süreçte çok zaman kaybediyoruz. Yani ‘evet’ kimseyi kurtarmayacak. Yani ne iktidarı kurtaracak, ne Cumhurbaşkanını ne de bir başkasını kurtaracak. Ülke olarak yeni sıkıntıların içine gireceğiz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş