Çanakkaleli milli sporcu Sertan Aydın, Guinnes Rekorlar Kitabı’nda kendisine ait olan 79.94 metrelik Sualtında Tek Nefesle En Uzun Mesafe Yürüme Guinness Dünya Rekorunu, 82.57 metreye taşıdı.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun milli sporcusu Sertan Aydın, Sualtında Tek Nefesle En Uzun Mesafe Yürüme branşında, geçtiğimiz yıl 19 Nisan tarihinde ABD’li Joseph Wilkie’ye ait 73.94 metrelik Guinness rekorunu 79.94’lik derecesiyle kırıp, adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmıştı. Kendisine ait rekoru egale etmek için antrenörü Müjdat Turan nezaretinde 6 ay boyunca hazırlık yapan 37 yaşındaki Veteriner Hekim Sertan Aydın, yeni rekor denemesini Gestaş sponsorluğunda Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu’nda yaptı. Guinness gözlemcileri eşliğinde gerçekleşen deneme öncesi balıkadamlar havuzda sualtı kamerasıyla görev alırken, havuz dışında bir sağlık ekibi hazır bekletildi, tribünde çok sayıda vatandaş da Sertan Aydın’ı destekledi.
Eski rekorunu 2 metre 63 santim geliştirdi
Milli sporcu Sertan Aydın, Antrenör Müjdat Turan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Akademik Danışmanı, Guinness Gözlemcisi ve Şahidi Levent Ucuzer, Guinnes Gözlemcisi Mahmut Sayın ve havuzda hazır bekleyen dalgıçlar ile kameramanlar nezaretinde denemesine başladı. Su altında 2 dakika 15 saniye kalan milli sporcu, bu sürede 82 metre 57 santim mesafe kat ederek, eski rekorunu 2 metre 63 santim geliştirdi.
Rekoru 15 Temmuz ve tüm şehitlerimize armağan ediyorum
Rekor denemesinin ardından su yüzeyine çıkan Sertan Aydın, sevincini eşi Bilge Aydın ve 2 yaşındaki oğlu Doruk Aydın ile paylaştı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Aydın, “Yaklaşık 2 dakika 15 saniyelik bir performans ile Sualtında Tek Nefesle En Uzun Mesafe Yürüme Guinness Dünya Rekorunu tekrar kırdım. Bu rekoru 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Ülkemizin bu zorlu döneminde bu vesile ile bir moral kaynağı olmak istedik. Bundan sonraki hedeflerimiz derin dalışla ilgili rekorlar kırmak” dedi. Rekor denemesinde hazır bulunan görevli ve şahitlerin gerekli formları doldurup, görüntü ve fotoğraflar eşliğinde bir rapor haline getirdikten sonra dosyayı onaylanması için online olarak Guinness merkezine göndereceğini kaydedildi. Rekor, 10 hafta içinde onay alması halinde Guinness sayfasında yayınlanacak.