AK PARTİNİN PATRONU BÖYLE İSTEDİ..!

AK PARTİNİN PATRONU BÖYLE İSTEDİ..!
Yayınlama: 20.09.2024
Düzenleme: 20.09.2024
1.260
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan İl Başkanı Naim Makas ve hemen ardından istifa eden Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş ile AK Parti’de başlayan başkanlık yarışı, Çanakkale, İstanbul ve Ankara üçgeninde yaşanan kıran kırana bir mücadelenin ardından nihayet noktalandı.

Bülent Turan mı, Jülide İskenderoğlu mu yoksa Ayhan Gider’in mi dediği olacak diye merakla beklenirken sadece başkanlar değil artık AK Parti’nin Çanakkale’de ki patronu da kesin şekilde belli oldu.

Çanakkale’de yaşanan siyasi kaostan, düşen oylardan, kaybedilen ilçe belediyelerinden ve teke düşen milletvekilliğinden rahatsız olan Erdoğan, tavrını net bir şekilde Gider’den yana koydu ve desteklediği Ömer Faruk Göktürk’ü İl Başkanı, Recep Ragıp Barış’ı ise Merkez İlçe Başkanı olarak atadı…

 

 

Naim Makas’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanlığı görevinden alınması ve akabinde Aynur Tuna Yavaş’ın istifa ederek merkez ilçe başkanlığından ayrılmasının ardından AK Parti’de başlayan başkanlık düğümü sonunda çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İl Başkanlığına iş insanı Ömer Faruk Göktürk, Merkez İlçe Başkanlığına ise Recep Ragıp Barış atandı.

 

Ancak siyasi kulislerde adaylar ve seçilen başkanlardan çok onları destekleyen siyasiler ile verdikleri çetin mücadele konuşuldu. Çok hızlı gelişen süreçte Çanakkale, İstanbul ve Ankara üçgeninde inanılmaz bir siyasi güç mücadelesi yaşandı. Kulis bilgilerine göre İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan desteklediği Ertuğrul Aydın, Jülide İskenderoğlu desteklediği Özlem Karadayı, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ise desteklediği Ömer Faruk Göktürk için tüm gücüyle bastırdı. Araya birçok parti ileri geleni sokularak kendi adaylarının atanması için yoğun bir kulis yapıldı.

 

 

Kontrollerinde ki medya gücü de kullanılarak yapılan algılar kurt siyasetçi Recep Tayyip Erdoğan’ı aşamadı. Çanakkale’de yaşanan siyasi kaostan, düşen oylardan, kaybedilen ilçe belediyelerinden ve teke düşen milletvekilliğinden son derece rahatsız olan Erdoğan, Çanakkale Milletvekili Gider’e tam destek verdi ve onun istediği iki isim olan Ömer Faruk Göktürk’ü İl Başkanı, Recep Ragıp Barış’ı ise Merkez İlçe Başkanı olarak atadı.

 

Yaşanan gelişme AK Parti’den kartlar yeniden dağılıyor yorumuna neden olurken Erdoğan’ın desteğiyle tam yetki alan Ayhan Gider’in önümüzde ki günlerde teşkilatlarda ve Çanakkale bürokrasisinde büyük bir değişime gitmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş