O Koltuğa Kim Oturacak..?

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, Kırklareli Tarım İl Müdürü olarak atandı. Ancak Çanakkale’de Ortan’ın gidişinden çok bu önemli göreve kimin getirileceği konuşuluyor…

O Koltuğa Kim Oturacak..?
Yayınlama: 09.02.2017
4.675
A+
A-

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, Kırklareli Tarım İl Müdürü olarak atandı. Ancak Çanakkale’de Ortan’ın gidişinden çok bu önemli göreve kimin getirileceği konuşuluyor…

 

2012 yılından bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü görevini yürüten Ümit Ortan, Kırklareli’ye Tarım İl Müdürü oldu. Çanakkale Merkez Kurşunlu Köyü doğumlu olan başarılı yönetici, Çanakkale ile ilişiğini keserek yeni görevine başladı.

 

Ancak Çanakkale’de Ortan’ın ne gidişi, ne ataması nede kamuda ki yükselişi konuşuluyor. Merak edilen tek konu, verdiği destek ve hibelerle tarımsal kalkınma açısından çiftçimiz ve dolayısıyla bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıyan bu kurumun başına kimin getirileceği. Milyonlarca lira ödeneği bulunan bu kurumun doğru ellerde, doğru emellerle yönetilmesi için hakkaniyet ve liyakat doğrultusunda vasıflı ellere teslim edilmesi bekleniyor.

 

Çanakkale’de ki en büyük sıkıntılarından birini, kritik kurumların başına Çanakkale dışından getirilen ve ili, kenti, yaşayanlarını, kurum ve kuruluşları ile çalışanlarını tanımayan ithal yöneticiler oluşturuyor. Çanakkale’de birçok kaliteli bürokrat ve yönetici bulunmasına karşın tercihin siyaseten dışarıdan yana kullanılması kamuoyunda da büyük tepki topluyor. Özellikle görevlendirildikleri kurum ile hiçbir alakası olmayan isimler, yürüttükleri yanlış politikalar nedeniyle Çanakkale’ye büyük zarar veriyor.

 

Vatandaş bu isimlerin kimler tarafından hangi kriterlerle belirlendiğini soruyor ve kamuda liyakati sorguluyor. Çanakkale’nin yönetimi ve dolayısıyla milyonlarca liralık ödeneği zaman zaman vasıfsız isimlere teslim edilirken halkın beklentilerini önemsemeyenler seçim zamanı Çanakkale’den değil de hangi illerden oy isteyecek merak ediliyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş