Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesince verilen sağlık hizmetleri kamuoyu ile paylaşıldı ve gelişmeler hakkında bilgi verildi…
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesince verilen sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı Dardanos yerleşkesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Zateri, hastane başmüdürü Adnan Şengül, hastane müdürü Ömer Hadımoğlu ve basın mensupları katıldı.
304 bin hasta poliklinik hizmeti aldı…
Araştırma ve Uygulama Hastanesinin, Kepez ve Terzioğlu kampüsünde olmak üzere iki yerleşkede 26.000 m2 kapalı alanda hizmet verdiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; “Yatak kapasitesi 271 olan hastanenin 37 yoğun bakım yatağı mevcuttur. 22 Profesör, 34 Doçent, 59 Yardımcı Doçent, 130 Araştırma görevlisi 200 hemşire, ebe Acil Tıp Teknisyeni, 300 yardımcı sağlık personeli hizmet sunmaktadır. 2016 yılı içerisinde 304.067 hastaya poliklinik hizmeti sunulmuş, 16250 hasta yatırılarak tedavi edilmiştir. 2016 yılında Acil Servise başvuran hasta sayısı 61.112’dir” dedi.
Öte yandan Ocak ayı içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile Üniversite Hastanesi arasında imzalanan “Global Bütçe” protokolü çerçevesinde Çanakkale ve bölgedeki tüm hastalar (yeşil kart, yaşlılık kartı vs) doğrudan, herhangi bir kurumdan sevk almasına gerek kalmadan hastaneye başvurabilmekte.
Bir çok ilde bulunmayan uygulamalar gerçekleştiriliyor…
Hastanede sayılı merkezlerde gerçekleştirilebilen uygulamalar yapıldığına dikkat çeken Rektör Acer; “Kardiyoloji birimimizce ‘ameliyatsız kapak değişimi’, ‘elektrofizyoloji laboratuvarı’ (aritmi tedavisi ablasyon-dondurma yöntemi ile), koroner anjiografi (7 gün 24 saat) hizmeti sunulmaktadır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalınca Türkiye’de birkaç merkezde uygulanan “yapay-biyonik kulak takılması” ameliyatları yapılmaya başlanmıştır. Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünce “açık kalp ameliyatları, kapak ameliyatları, aort ameliyatları vs.” rutin olarak yapılmaktadır. Yine aynı birimizce kalp ve akciğer yetmezliği hastalarının tedavisinde kullanılan gelişmiş bir yöntem olan ECMO (yapay akciğer) uygulaması yapılmaya başlanmıştır. Girişimsel Radyoloji ünitesinde damar stent uygulamaları (cerrahi ihtiyacı olmadan) yapılmaktadır. Kanser hastalarının tanı ve takiplerinde kullanılan gelişmiş bir görüntüleme yöntemi olan PET görüntüleme ünitesi Terzioğlu yerleşkesinde bulunan “Nükleer Tıp” birimimizde hizmet vermektedir. Kepez hastanemizde Gastroenteroloji ve endoskopi, onkoloji ve kemoterapi ünitelerimiz hizmet vermeye devam etmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Birçok yeni birim hizmete girdi…
Yeni hizmet vermeye başlayan birimler hakkında bilgi sunan Başhekim Prof. Dr. Orhan Akdur ise; “Çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları, Yeni doğan işitme tarama cihazı, Yeni doğan yoğun bakım ünitesi (3. Basamak), Mart ayı içerisinde Sualtı ve Hiperbarik Tıp Merkezi yeniden hizmet vermeye başlayacaktır. Organ Nakli Merkezimiz çok kısa bir süre içerisinde yeniden (ruhsatlandırma süreci sonuçlanmak üzere) hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.
Yeni hastane binası için çalışmalar sürüyor…
Başhekim Akdur açıklamalarını şu cümlelerle noktaladı; “İnşaatı devam etmekte olan yeni hastane binasının çevre düzenlemesi ve kalan birimlerin tamamlanması için ihale gerçekleştirilmiş dosya değerlendirme süreci devam etmektedir. Yeni hastane binamız 55.000 m2 kapalı alanda 9 kat, 100 poliklinik, 330 yatak, 70 yoğun bakım yatağı, 13 seminer salonu, 250 kişilik konferans salonu, 13 ameliyathane gibi fiziki özellikleri barındırmaktadır. En gelişmiş tıbbi cihazlar ile donatılmış olacak yeni hastanenin tıbbi cihazların bir kısmı temin edilmiştir. Türkiye’de sadece birkaç merkezde bulunan yeni alımı gerçekleştirilen 640 kesit tomografi cihazı (saniyeler içerisinde kalbin koroner damarlarının–kalp anjio, görüntülemesini yapabilen, diğer tomografi cihazlarından 25 kat daha az radyasyon veren akciğer kitlesi, kalın bağırsak, karaciğer kitleleri, akciğer, karın, bacak, beyin ve boyun damarlarının görüntülenmesini sağlayan) cihazın etkili olarak kullanıldığı alanlar olacak) yeni hastane binamız ile birlikte hizmet vermeye başlayacaktır.”