CORONA NEDENİYLE KAPALIYIZ..!

Ölümcül Corona Virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla sosyal yalıtımın önemine vurgu yapılarak ısrarla gerekli olmadıkça evlerde çıkılmaması isteniyor. Ancak durumun ciddiyetinden uzak bazı vatandaşların bunu tatil fırsatına dönüştürme çabası, salgının büyüme riskini arttırıyor…

CORONA NEDENİYLE KAPALIYIZ..!
Yayınlama: 18.03.2020
7.368
A+
A-

Ölümcül Corona Virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla sosyal yalıtımın önemine vurgu yapılarak ısrarla gerekli olmadıkça evlerde çıkılmaması isteniyor. Ancak durumun ciddiyetinden uzak bazı vatandaşların bunu tatil fırsatına dönüştürme çabası, salgının büyüme riskini arttırıyor.

Yapılan uyarıların dikkate alınmaması ve tatil yörelerinde olağan dışı bir hareketlilik yaşanması nedeniyle Çanakkale’de radikal bir karar alındı ve Türkiye’nin turizm cennetinde konaklama tesisleri tedbiren geçici olarak kapatıldı…

 

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yayılım gösteren Corona virüsü tehdidi nedeniyle okullarda ki ikinci ara tatil öne çekilmiş ve koruma amaçlı mümkün olunduğunca evlerden çıkılmaması istenmişti. Fakat durumun ciddiyetini anlamakta güçlük çeken bazı vatandaşlar bu durumu tatil olarak değerlendirmeyi tercih edince Bozcaada gibi tatil yöreleri şimdiden inanılmaz bir talep görmeye başladı.

 

Aynı zamanda bir doktor olması nedeniyle durumun ciddiyetinin farkında olan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, ilk yaptığı açıklamada ada sevdalılarına seslenmiş ve geçici olarak tatil planlarını ertelemelerini istemişti. Lütfen gelmeyin diyen Başkan Yılmaz; “Bozcaada’yı özlediğinizi biliyoruz. Ama takdir edersiniz ki Bozcaada ölçeğindeki küçük yerlerde sağlık imkânları da aynı oranda sınırlıdır. Bu süreci Bozcaada’da geçirmeyi planlamak; inanın hem sizlerin hem de ada halkının risklerini arttırmak dışında hiç bir amaca hizmet etmeyecektir. Bir hekim ve Bozcaada halkının temsilcisi olarak sizlerden ricam, Bozcaada ile ilgili ziyaret ve tatil planlarınızı bir müddet ertelemeniz ve sürecin sağlıklı olarak tamamlanmasından sonraya bırakmanızdır” demişti.

 

Ancak bu anlamlı çağrı karşılık bulmayınca caydırıcı bir dizi kararlar almak zaruri hale geldi. Uyarılara rağmen son günlerde Bozcaada’da olağan dışı bir yolcu ve araç artışı yaşanınca Bozcaada Belediye Başkanlığı ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu ortak bir mutabakat neticesinde, ilçedeki tüm konaklama tesislerinin 19 Mart – 15 Nisan 2020 tarihleri arasında tedbiren geçici olarak faaliyetlerini durdurması kararı alındı.

 

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz tarafından “Önemli Duyuru” başlığıyla yapılan o açıklamada şu bilgilere yer verildi;

 

“Değerli Bozcaada’lı hemşerilerim,

İlçemizde son günlerde geliş yönünde görülen olağandışı bir yolcu ve araç artışı sebebiyle, Bozcaada Halkı’ndan ve esnafımızdan gelen talep, görüş, dilek ve öneriler neticesinde Bozcaada Belediye Başkanlığı ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu arasında bir görüşme yapılmıştır.

 

Varılan tam mutabakat neticesinde; Ülke ve dünya gündeminde büyük bir tehlike olarak hayatımızda olan viral salgın tehdidinin risklerini en aza indirmek;

Viral yayılmanın engellemesini sağlamak ve sosyal yalıtımı destekleyebilmek amacıyla

 

TEDBİREN,

5393 sayılı Belediye Kanunun BELEDİYE BAŞKANI’nın GOREV ve YETKİLERİNİ DUZENLEYEN Madde 38/m (“Belde halkının huzur, esenlik, SAĞLIK ve mutluluğu için gereken önlemleri almak”) bendine istinaden

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMİZ TARAFINDAN

İlçemizdeki tüm KONAKLAMA tesislerinin 19 Mart – 15 Nisan 2020 tarihleri arasında TEDBİREN GEÇİCİ OLARAK FAALİYETLERİNİN DURDURULMASİ kararı alınmıştır.

Altını çizmek istediğimiz husus, bu kararın Bozcaada Belediye Başkanlığı ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu”nun TAM MUTABAKATIYLA alınan ORTAK bir karar olduğudur.

 

Karar Belediye Zabıta Birimi tarafından hassasiyetle denetlenecektir. Ada kendi öznel şartları nedeniyle zorluklara alışkındır ve hep beraber dayanışarak bu çetin süreci SAĞLIKLA tamamlayabileceğimize inancımız tamdır. Halkımıza ve işletmelerimize önemle duyurulur. #birliktebaşaracağız”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş