HALEP’E BORCUMUZ VAR ÖDEMENİN VAKTİ GELDİ

ÇOMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay, Halep’e vefa borcumuz olduğunu Çanakkale muharebelerinde 507 Halepli başta olmak üzere, bin 600’den fazla Suriyeli Mehmetçik’in şehadet şerbetini içtiğini ifade etti.
Halep’te mazlumların ahı dinmiyor. Halep aç Halep susuz Halep yardıma muhtaç. Çanakkale savaşlarında bize yardıma koşan, ölüme koşan Haleplilerin yardımına koşmanın sırası bize geldi.

HALEP’E BORCUMUZ VAR ÖDEMENİN VAKTİ GELDİ
Yayınlama: 16.12.2016
3.281
A+
A-

Halep’te binlerce insan yaşam mücadelesi veriyor. 30 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yüzlerce çocuğun ağır bombardıman altında can verdiği Halep, ölü bir şehir haline geldi. Ekmek, gıda malzemeleri, un, hastane, doktor, bebek maması ve temiz su sıkıntısı şehirde hat safhada. Şehirden tahliyeler devam ediyor. Halep için başta dernekler, vakıflar, siyasi partiler tarafından düzenlenen birçok yardım kampanyası var.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay, Halep’e vefa borcumuz olduğunu ifade etti. Çanakkale cephesinde Suriyeli askerlerden 1600 şehit olduğunu belirten Atabay, ‘‘Bunların 507’si Halepli. Neredeyse 3’te biri Halep bölgesinden” dedi.

 

Yaptıkları unutulmaz

Atabay, “Ekim ayında Arap dünyasından bir heyet gelmişti. İçlerinde Halep müftüsü de vardı. Tam da kurban bayramına tesadüf etmişti. Halepli askerler bu heyeti büyük bir sevinçle karşılamıştı. Hatta kılıç kalkan gösterileri yaptılar. O heyet geri dönerken, Halepli askerler şunu söylemişlerdi, ’Oradaki Halepli dostlarımıza, akrabalarımıza ve arkadaşlarımıza lütfen söyleyiniz, buradan biz düşmanı kovmadan Halep’e geri gitmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler’. Vatan tehlikede olduğunda Halepli askerler Osmanlı İmparatorluğu’nda canlarını hiçe sayarak savaştılar. Şimdi bugün Halep zor durumda ve gerçekten yıkılmış bir şehir. Çocuklar, kadınlar aç ve sefil vaziyette. Türk halkı her şeyden önce devletiyle beraber Halep’teki bu acının dinmesi için çaba sarf etmekte. Ayrıca ülkenin her tarafından mutlaka Halep için yardımlar toplanarak o bölgeye gönderilmesi için organizasyonların başladığını görüyoruz. Türk halkı Haleplilerin bu millete yaptıklarını asla unutmadı. 102 yıl sonra onları hatırlayarak, bugün yoksulluk ve acı içerisinde bulunan Haleplilere yardım için elinden gelen gayreti göstermektedir” şeklinde konuştu.
 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş