Tebrikler Çanakkale

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 15 yıldır düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı’nda yapıldı. Yarışmada Çanakkale Belediyesi, Ece Ayhan Kültür Evi Restorasyonu Projesi ile Uygulama Ödülü’ne değer görüldü. Çanakkale Belediyesi adına ödülü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan aldı.

Tebrikler Çanakkale
Yayınlama: 18.11.2016
996
A+
A-

Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarı’ndaki Yarışma Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı.

Çanakkale Belediyesine Uygulama Ödülü…

 

Çanakkale Belediyesi tarafından tamamlanan Ece Ayhan Kültür Merkezi Restorasyonu Projesi’ne ise, kent ile kurduğu ilişkinin nitelikli oluşu, kent kimliğine olan olumlu katkısı, sade ve özenli bir restorasyon uygulaması ve kültür alt yapısına yaptığı olumlu katkılar nedeniyle TKB jürisi tarafından Uygulama Ödülü verildi. Ödülü alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Tarihi Kentler Birliği jürilerine teşekkürlerini iletti. Başkan Gökhan, ödülün ardından Ece Ayhan Kültür Evi Projesinde emeği geçen ekip ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan törende ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da ödüllerini takdim etti.

 

Çanakkale Belediyesi Standı Büyük İlgi Görüyor

Tarihi Kentler Birliğinden gelen anlamlı Uygulama Ödülü Çanakkale Belediyesi ekibini oldukça mutlu ederken, diğer yandan 16 Kasım 2016 Çarşamba günü kapılarını açan ve halen devam eden YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı’nda da Çanakkale Belediyesi standı büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Stantta, ödül alan Ece Ayhan Kültür Evi Projesinin yanı sıra, Çanakkale Belediyesi Atam Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Çocuk Kültür Evi, Altın Yıllar Yaşam Merkezi, Seramik Müzesi ve Tohum Bankası projelerinin tanıtımı yapılarak kente değer katan eserler katılımcılarla paylaşılıyor.
Zengin tanıtım materyalleriyle kent tanıtımına katkı da sunulurken, canlı seramik performansları da fuar katılımcılarından büyük ilgi görüyor.
Öte yandan, Çanakkale Belediyesi standına konuk olan minikler de unutulmazken, ziyaretçi minikler kendilerine hediye edilen tahta atlara büyük ilgi gösteriyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da standa gelen miniklerle ve diğer tüm konuklarla yakından ilgilenirken, fuar alanındaki diğer stantları da gezerek, bilgiler alıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş