ADAYLAR KONUŞTU, ÇTSO İKNA OLDU..!

ADAYLAR KONUŞTU, ÇTSO İKNA OLDU..!
Yayınlama: 14.03.2024
Düzenleme: 16.03.2024
1.184
A+
A-

Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan Adayları Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştular.

Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu’nun moderatörlüğünü yaptığı programa; Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Julide İskenderoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek ve İyi Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt katılarak kendilerini ve projelerini tanıttılar…

 

Çanakkale Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale İyi Parti Milletvekili Rıdvan Uz’un katıldığı programda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Sayman Üye Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Çelik, Akın Yalman , Berkin Karaca, Şakir Kutluay ve Volkan Temiz, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Aydeğer, Katip Üye Saniye Öfekler Elmas, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, siyasi partilerin il ve ilçe ile kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyesi adayları, il genel meclisi adayları, Meclis,  komite, kadın ve genç girişimciler kurulu üyeleri, basın mensupları hazır bulundular.

 

ÜÇ ADAYIMIZIN DA YÜREĞİNİN ÇANAKKALE İÇİN ATTIĞINA VE BU GÖREVİ LAYIKI İLE YERİNE GETİRECEK YETERLİKTE OLDUKLARINA İNANIYORUM…

 

Açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu:

“31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde bugün 3 adayımızı Odamızda misafir ediyoruz. Öncelikle şuna gönülden inandığımı belirtmek isterim ki, 3 adayımız da gerçekten Çanakkale sevdalısı ve yürekleri Çanakkale için atıyor ve her biri de bu görevi layıkı ile yerine getirebilecek yeterliliğe sahip.

 

TOBB ÜYELERİ İSTİHDAMIN % 71’İNİ, MİLLİ GELİRİN % 74’ÜNÜ , YATIRIMLARIN % 78’İNİ SAĞLIYOR…

 

2 milyon üyesi ile özel sektörün, tüccar ve sanayicinin Türkiye’deki tek üst kuruluşu ve yasal temsilcisi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çatısı altında faaliyet gösteren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin de yüreği sizin gibi Çanakkale için atıyor. Bu çatı altındaki 2 milyon üye;  istihdamın % 71’ini, milli gelirin % 74’ünü, yatırımların % 78’ini, ihracatın ise % 100’ünü sağlıyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası da 10 bine yaklaşan üyesi ile yerelden en fazla katkıyı sağlamak için çalışıyor. Bizim üyelerimiz; finansmana erişim için çabalıyor, üretmek için çalışıyor, satmak için uğraşıyor, vergisini ödüyor, istihdam yaratıyor. Tüm zorlukları göğüslerken bir de bürokrasi ile mücadele veriyor.

Bu mücadeleyi verirken de işimizi kolaylaştıran bürokratlarla, halden anlayan yöneticilerle karşılaşmak için dua ediyoruz. Taleplerimizin, masada da sahada da aynı karşılığını bulmak istiyoruz.

 

SAMİMİYET İSTİYORUZ…

 

“İstiyoruz” maddelerini Meclisimiz belirledi onlar birazdan okunacak ama ben ısrarla en başına “samimiyet istiyoruz” u da eklemek istiyorum.

31 Mart 2024’de Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis Üyelerini, İl Genel Meclisi Üyelerini seçeceğiz. Yani Çanakkale’nin 5 yıllık yönetiminde görev alacak yöneticileri seçeceğiz. Bir başka deyişle oylarımız bu güzel şehri emanet edeceğimiz yöneticileri belirleyecek. Önceden şehrin belediye başkanlarına “şehrül emin” yani şehrin insanlarıyla, maddi ve manevi değerleriyle emanet edileceği “emin” insan denilirmiş.

 

Güzel Çanakkale’mizin, bu kutsal emanetin en emin ve liyakatli, çözüm odaklı yöneticilere teslim edilmesi temennisi ile adaylarımıza başarılar diliyor, tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun konuşmasının ardından Çanakkale Milletvekilleri konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

5 YILDA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ…

 

Çanakkale Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider: “Ben tam 5 yıl önce burada Belediye Başkan Adayı olarak bir konuşma yapmıştım. Şimdi bakıyorum ve üzülerek belirtmek istiyorum, bu 5 yıl içerisinde hiçbir şey değişmemiş. Otopark yok demiştik, trafik sorunu demiştik, ikinci ve üçüncü üniversite demiştik ama maalesef ne yazık ki sadece konuşmuşuz. Benim üç aday arkadaşımdan da ricam lütfen 5 sene sonra bu sorunlar konuşulmasın, bunların icraatı yapılsın. Kim seçilirse seçilsin ülkenin sistemi değişmeyecek, hükümet değişmeyecek, sadece Çanakkalemize hizmetler değişecek ve bunlarla ilgili konuşalım. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası onbine yakın üyesi ile önemli bir sivil toplum kuruluşumuz. Söyledikleri ve bekledikleri talepleri bizler için önemlidir. Ben masanın her tarafında bulunmuş bir bireyim.. Çanakkaleye yakışır bir seçim olacağından hiçbir şüphem yoktur. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

ÇANAKKALEMİZE YAKIŞIR BİR SEÇİM OLMASINI DİLİYORUM…

 

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İsmet Güneşhan: “Ben öncelikle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Selçuk Semizoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. 3 adayımızı bugün burada konuşmalarını , sunumlarını dinleme fırsatı bulacağız. 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de 3 adayımıza başarılar diliyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çanakkalemize yakışır bir seçim olmasını diliyorum. Bu şehir bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti. Ülkemizde nereye gidersek gidelim, herkesin muhakkak yaşamak istediği bir şehirdir Çanakkale. Üniversite sınavları yapılıyor ve en çok talep gören illerden biri Çanakkalemiz. Umarım Çanakkalemize bu seçimlerden sonra en iyi hizmeti yapmış oluruz.” dedi.

 

EMİNİM Kİ DAHA BÜYÜK ŞEHİRLERİ YÖNETEBİLECEK DONANIMA SAHİPLER…

 

Çanakkale İyi Parti Milletvekili Rıdvan Uz: “Ben de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Bizleri burada toplayıp adaylarımızı dinleme fırsatı verdiği için tebrik etmek istiyorum. Kıymetli bir iş yapıyoruz ve tüm şehirlere örnek olabilecek bir yönetim olmasını diliyorum. Üç adayımız eminim ki daha büyük şehirleri yönetebilecek donanıma sahipler. Ben her birinizi ayrı ayrı alkışlıyorum. Her biriniz çok güzel işler yapıyorsunuz. Çanakkalemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

ÇTSO NE İSTİYOR…

 

Moderatör Şerif Mutlu önce 5’er dakika süre vererek adayların kendilerini tanıtmalarını istedi ve neden aday olduklarını sordu. Ardından Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclisince hazırlanmış olan 17 maddelik “ÇTSO İstiyor” başlıklı bildiri okundu. Adaylar  bu maddeler ile ilgili ve kendi sunumları üzerinden verilen sürede konuşmalarını gerçekleştirdiler. Meclis ve Komite üyelerimizden gelen soruların cevaplanması ile program sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş