AFAD Heran Hazır

İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde yanabilecek olumsuz hava koşullarına ve meydana gelebilecek olası afet durumlarına karşı Çanakkale AFAD tarafından acil durum planı hazırlanarak gerekli tedbirler alındı…

AFAD Heran Hazır
Yayınlama: 24.12.2016
2.742
A+
A-

Kış mevsimi nedeniyle başta Çanakkale olmak üzere bölgemizi etkisi altına alabilecek her türlü olumsuz hava koşullu ile afet ve acil durumlarda vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içerisinde seyahat ederek günlük yaşantılarını sürdürebilmelerinin sağlanması amacıyla Çanakkale Valiliği koordinasyonunda bir dizi tedbir alındı.

 

Acil durumlarda TAMP Planı uygulamaya geçirilecek…

 

Olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması ve gerekli önlemlerin alınması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, TAMP Planında bulunan Ulaşım Alt Yapı Hizmet Grubu, Güvenlik ve Trafik Hizmet Grubu, Enerji Hizmet Grubu, Beslenme Hizmet Grubu, Arama Kurtarma Hizmet Grubu, Sağlık Hizmet Grubu sorumluluk alanlarında görev yapmak üzere faaliyete geçirilecek. İhtiyaç duyulması halinde diğer hizmet grupları da faaliyete geçirilerek ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanacak.

 

Personel 7/24 aralıksız çalışılacak…

 

Olası afet ve acil durumlarda ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineyi sağlamak üzere Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi 7/24 çalışma esasına göre faaliyetlerini yürütecek. Afet ve acil durumlara müdahale amacı ile arama kurtarma ekipleri ise 4 vardiya halinde 7/24 çalışma esasına göre çalışıyor. Olumsuz hava koşullarının afete dönüşmesi durumunda Çanakkale Afet Müdahale Planında görevli kurumlar Afet Yönetim Merkezinin talebini beklemeksizin, vardiya sisteminin uygulanmasına dönük olarak, personellerini İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde görevlendirecekler.

 

8×8 amfibik araç ile karada ve denizde durmak yok…

 

Öte yandan Çanakkale AFAD, ulaşımın güç olduğu afet ve acil durum bölgelerinde, arama-kurtarma operasyonlarının herhangi bir engele takılmadan hızla tamamlanması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca​ ​tahsis edilen 8×8 amfibik aracı teslim aldı.

Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın, deprem gibi ülkemizin sıklıkla karşı karşıya kaldığı afetlerde hayat kurtaracak olan 8×8 amfibik araç, yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde de kullanılabiliyor.

50 derece dik yokuşları çıkabilen ve 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabilen amfibik araç 35 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebiliyor. Karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahip araç, sedye konulduğunda ise 3 personel taşıyabiliyor.​

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş