Barınak İçin Düğmeye Basıldı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, bölgede yaşanan ve yoğun şikayetlere neden olan başıboş köpek sorununun çözümü için harekete geçti.
Kendi görev ve sorumlulukları dahilinde bulunmamasına karşın köpeklerin toplanması ve beslenmesi konusunda daima destek verdiklerini açıklayan Başkanlık, barınak yapılması için Eceabat Belediyesi ve İl Özel İdaresine mevkii önerisinde bulunarak süreci başlattı…

Barınak İçin Düğmeye Basıldı
Yayınlama: 01.11.2016
1.090
A+
A-

Son zamanlarda Tarihî Alan’da dolaşan başıboş köpekler ile alakalı kurumu hedef alan haberler yayınlandığına dikkat çeken Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, bu haberlerin bilgi talep edinilmeksizin yanlı olarak yapıldığını ve dolayısıyla gerçekleri yansıtmadığını duyurdu…
Başkanlık tarafından yapılan açıklamada; “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı’nda dolaşan başıboş köpeklerin kontrol altına alınması, bu hayvanların barınması ve bakımı gibi hususlar Eceabat Belediyesinin yetki ve görevleri içerisindedir. Mucavir alan dışı olarak belirtilen yerlerde ise İl Özel İdaresi bu hizmeti yürütmektedir.

Tarihî Alan Başkanlığı özellikle mart ve nisan törenlerinde ziyaretçilerin ve konukların daha rahat hareket edebilmeleri için bu köpeklerin toplanmasında rol sahibi olmuştur.Bunun yanı sıra Başkanlığımız kurulduğundan bu yana herhangi bir zorunluluğu olmamasına rağmen başıboş köpeklerin mama ihtiyaçlarını karşılamayı kendisine görev edinmiştir.

İl Özel İdaresi ve Belediyenin tarafımıza yazmış olduğu resmi yazıda barınak konusunda yeterli olanaklara sahip olmadıklarını belirtmişlerdir. Bunun üzerine Başkanlığımız barınak için bir mevkiî önerisinde bulunmuştur. Önerilen yer ile ilgili İl Hayvan Kurulu’ndan rapor beklenmektedir. Başkanlığımız konuyla ilgili gereken çalışmayı yapmakta olup sürecin en yakın takipçisi olmaya devam edecektir” denildi….

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.