BU MÜDÜR BAŞKA MÜDÜR

Yeni Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı adından çok sık ettireceğe benziyor. Uşak’ta görev yaptığı yıllarda gazete manşetlerinden inmeyen Taşçı hakkında “O sağlığı sağlıkta onu fıtık etti”, “Koltuğa yapıştı”, “ Yıllardır sağlık camiasını inim inim inleten Ali Taşçı” gibi ifadeler ve başlıklar göze çarpıyor. Uşak’ta görevden ayrıldıktan sonra caddelerde lokma dağıtanlar bile olmuş. Ulusal haberlere de konu olan Atatürk posteri skandalı da yine onun döneminde yaşanmış.

BU MÜDÜR BAŞKA MÜDÜR
Yayınlama: 18.11.2016
12.925
A+
A-

 

Eliuz’u çok ararız!

 

Uşak’ta uzun yıllar sağlık il müdürü olarak görev yaptıktan sonra tayini Şırnak’ a çıkan Dr. Taşçı son olarak Sağlık Bakanlığı’nda saha koordinatörü olarak görev yapıyordu. Dün Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü görevine getirildiği öğrenilen Ali Taşçı’nın Uşak’ta görev yaptığı yıllarda gazetecilerle yıldızı hiç barışmamış. Uşak’ta görev yaptığı yıllarda gazete manşetlerinden inmeyen Taşçı hakkında atılan çarpıcı haber başlıkları göze çarpıyor. “O sağlığı sağlıkta onu fıtık etti”, “Koltuğa yapıştı”, “Camiayı inim inim inleten adam”, “Kızılay’ı da karıştırdı”, Taşçı ile ilgili atılan gazete manşetlerinden sadece birkaç tanesi.

 

Arkasından lokma dağıttı

2009 yılında İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın görevden ayrılması, yerel bir gazeteci tarafından, kentin en işlek yerinde ‘Ali’den kurtulduk’ yazılı pankart asılıp bin kişilik lokma dağıtılarak kutlanmış. Lokma dağıtan gazeteci Kazım Şen “Özellikle Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, görev yaptığı 5 yıllık süreçte sağlık çalışanlarına adeta işkence yaptı. Birçok kişiyi sürgüne gönderdi. Görevinden ayrılmasından dolayı sağlıkçılar huzura kavuştu. Bir anlamda onların adına bu lokmayı döktürmeye karar verdim. Uşaklılara ve sağlık çalışanlarına Ali’nin gidişi hayırlı olsun diyorum” şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

 

Skandal Atatürk Posteri

 

UŞAK’ta aile hekimliği yapacak 101 hekimin belirlenmesi için Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura töreninde salona asılan ve Atatürk’e hiç benzemeyen Atatürk posteri tepki çekmişti. Töreni izleyenler, ‘Hiç mi Atatürk posteri görmediniz’ diye yetkililere tepki gösterirken, organizasyonu yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı, salona geldiğinde posteri fark ettiğini ve kendisinin de Atatürk’e benzetemediğini, ancak o saatten sonra bir şey yapamadıklarını ifade etmişti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi Başkanı Ercan Uzun ise, durumu ‘skandal’ olarak nitelendirmişti. Bu skandal ise Uşak sınırlarını da aşarak ulusal gazete ve televizyon kanallarında haber olmuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.