BU TATLI ÇOK SAĞLIKLI

Yüzde yüz doğal olan Mevlevi Tatlısı, sıradan bir tatlı değil. Gün boyu vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor, sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın kapısını açıyor.
Patentli ve birçok ödüllü bu tatlı, bugün Avrupalıların bile tercih ettiği, herkesin tatması gereken gerçek bir Çanakkale değeri.

BU TATLI ÇOK SAĞLIKLI
Yayınlama: 19.01.2017
7.401
A+
A-

Tarihin derinliklerinde kalmış, enerji ve besin deposu Mevlevi Tatlısı, Gelibolu’da yeniden doğdu. Çanakkale’nin Ezine peyniri, peynir helvası, ada çavuş üzümü gibi sayısız değerlerine bir yenisi daha eklendi. Eşinin tayini üzerine Gelibolu ilçesine yerleşen Atiye Laçin, Gelibolu Mevlevihanesi’nden ilham alarak tarihin derinliklerinde kalmış bir tadı gün yüzüne çıkardı. Tarihi kaynaklardan bulduğu tarifle kendi tarifini birleştiren Laçin, şimdi Avrupa’da dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına tatlının satışını yapıyor.

 

Bu tatlıya hayat veren bayan girişimci Laçin, hedefinin tamamen doğal olarak hazırlanan, mistik özelliği olan bu tatlıyı ülkemiz ve dünya insanına tanıtmak, bu lezzeti onlarla paylaşmak ve sevdirmek olduğunu belirtiyor.

 

Hem patentli hem ödüllü bir lezzet

 

Ortaya çıkarttığı bu lezzet sayesinde birçok ödül alan Laçin, Çanakkale’de yaşadığını, kendini Çanakkaleli ve Gelibolulu olarak gördüğünü söylüyor. İlin ve ilçenin tanıtımı içi elinden gelen her şeyi taptığını belirten Laçin, ‘‘Tatlının patentini aldım, Mevlevi Tatlısı has ve has Çanakkale ürünüdür. Türkiye’nin dört bir yanında açtığımız stantlarda tatlımızı olduğu kadar Çanakkale’nin de tanıtımını yapıyoruz. Çanakkale herkesin gönlünde yer tutan bir il. Katıldığımız etkinliklerde bizim standımız hep ön plana çıkıyor. 2004 yılında tatlının satışına başladık. İlk yıllarda çok büyük zorluklar çektik. Bize destek olanların yanında köstek olanlarda oldu” dedi.  

 

Mevlana’na dan günümüze…

 

Mevlana; yüzyıllar ötesinden günümüze ışık tutmuş, bugün insanlık olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz “İnsan sevgisiyle” yolumuzu aydınlatmış; din, ırk ve zümre ayrımı yapmadan tüm insanları bağrına basmış, evrensel değerdeki fikir adamımızdır. Hz. Mevlana’nın kurduğu Mevlevilik Felsefesini yaymak, yaşatmak için o dönemde birçok Mevlevihane yapılmıştır. Bunlar içinde Çanakkale Gelibolu’daki yapı ülkemizin ve dünyanın en büyük ve en görkemli Mevlevihanesi’dir. Gelibolu Mevlevihanesi’nin turizme kazandırılması çalışmaları sırasında Mevlevi Tatlısı yüzyılların karanlığından gün ışığına çıkarıldı. Mevlevihanelerin iki mutfağı bulunurmuş; ‘Birinde aş pişer, mide doyar, beyin güçlenir; diğerinde insan pişer, beyin doyar, yürek güçlenir.’ Bu tatlı o dönemde şifa amaçlı güç macunu olarak yapılmakta. Özelliği her yaş grubundaki insanın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içinde barındırmasıdır. Yüzde yüz doğal meyvelerden yapılmaktadır. Günümüzde ise cevizli, bademli, fıstıklı, antepfıstıklı, haşhaşlı, susamlı, kayısılı, incirli, kestaneli, güllaçlı, dondurmalı, balkabaklı gibi çeşitleri yapılmaktadır.

 

Enerji ve besin deposu

 

Mevlevi tatlısı yüzyılların içinde sakladığı enerji ve besin deposu. Yüzde yüz doğal olan bu tatlının içinde un, şeker ve yağ bulunmuyor. Hurma, üzüm, ceviz, kayısı, incir, badem, fındık, susam kurutulmuş meyve ve özel baharatların karışımı olan Gelibolu Mevlevi Tatlısı sıradan bir tatlı değil, gün boyu vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor. Mevlevi Macunu ve tatlısı olarak iki ana grupta satılan ürünlerin 6 ay raf ömrü bulunuyor.

 

 

Herkes mutlaka denemeli

 

Mevlevi Tatlısı bütün gün trafikte boğuşan sürücülerden nöbet tutan güvenlik görevlisine, iş adamından bürokratına, stresli yöneticiden, işçiye, sınav öncesi gerilim yaşayan öğrenciden, sporcuya herkesin vazgeçemeyeceği bir enerji ve güç deposu. Kısaca Mevlevi Tatlısı, yediden yetmiş yediye kendini ve yaşamayı seven, ömür boyu sağlıklı ve kaliteli bir yaşam isteyen herkesin tatması gereken gerçek bir değer.

 

Başarılı nesillerin tatlı ilacı

 

Mevlevi Tatlısının içeriğindeki A. B. C. E. grubu vitaminler, kalsiyum, demir, fosfor, protein ve mineraller çocukların gelişimine katkıda bulunur. Başarılı, yaratıcı yeni nesiller için sınırsız enerji, çabuk algılama ve kavrama, uyanık bir zihin sağlayarak geleceğin sağlam temellerini atmaya yardımcı olur. Özellikle okul çağındaki çocuklarda belirli bir saatten sonra açlık ile kan şekeri düşüyor, bu da algı dağınıklığına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla başarısızlığı beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu durum için doğal meyve tatlılarını öneriyorlar. Mevlevi tatlısı işte bu nedenle çocuklar için ideal bir ürün.

 

Faydaları saymakla bitmiyor

 

Mevlevi Tatlısı kan yapıcı özelliği sayesinde kansızlığa iyi geliyor. Sinirleri yatıştırıyor, bağırsak sistemini güçlendiriyor. Bronşite iyi geliyor, kalbi koruyor. Dolaşım bozukluğuna, soğuk algınlığına iyi geliyor. İştah açıyor, hafızayı güçlendiriyor. Kemik hücrelerini, beyin ve sinir hücrelerini güçlendiriyor. Mide, akciğer ve karaciğere fayda sağlıyor. Cinsel gücü artırıyor. Antiseptik etkisi sayesinde jinekolik açıdan fayda sağlıyor. Böbrek ve mesanedeki kumların düşmesine yardımcı oluyor. Kolesterolü azaltıyor. İçerdiği selenyum sayesinde kansere karşı koruyu etkisi bulunuyor ve gluten içermiyor. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş