ÇANAKKALE’DEN DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR..!

Çanakkaleli Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, Cumhuriyetimizin 98. yılına özel “Paletsiz Değişken Ağırlık” kategorisinde tüpsüz tek nefesle 100 mt derinliğe dalarak dünya rekoru kırdı…

ÇANAKKALE’DEN DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR..!
Yayınlama: 26.10.2021
2.420
A+
A-

Çanakkaleli Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen,  Cumhuriyetimizin 98. yılına özel “Paletsiz Değişken Ağırlık” kategorisinde tüpsüz tek nefesle 100 mt derinliğe dalarak dünya rekoru kırdı…

 

Çanakkaleli milli dalışçı Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 98. yılına ithafen tek nefeste kadınlarda ve erkeklerde 100 metre dalış denemesi yaptı. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen rekortmen dalgıç, paletsiz, tüpsüz ve nefessiz 100 metreye dalmayı başararak dünya rekoru kırdı. Ercümen böylece 95 metre ile kendi elinde bulunan rekoru da geliştirdi.

 

Antalya’nın Kaş ilçesinde, paletsiz, tüpsüz ve nefessiz 100 metreye daldarak kadınlar ve erkeklerdeki yeni dünya rekorunu 2 dakika 53 saniyede kıran Çanakkale’nin gururu Ercümen, ilk açıklamasında “Rekoru Cumhuriyet’in 98. yıldönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yurdumuzun bağımsızlığı, birliği, bölünmez bütünlüğü yolunda can veren tüm şehitlerimize ve Mehmetçiğimize armağan ediyorum” dedi.

 

Ercümen 1998 yılından beri 100’den fazla ulusal ve uluslar-arası alanda madalya kazanırken, dünya rekoru sayısını 11’e yükseltti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş