ÇANAKKALE’NİN PARLAYAN YILDIZI SİYASETE DAMGA VURACAK..!

ÇANAKKALE’NİN PARLAYAN YILDIZI SİYASETE DAMGA VURACAK..!
Yayınlama: 30.03.2024
Düzenleme: 01.04.2024
4.673
A+
A-

Çanakkale, siyasi tarihinin en enteresan seçim süreçlerinden birini yaşıyor. Bir yanda adeta siyasetin kitabını yazmış, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunmuş CHP’li Muharrem Erkek, bir yanda milletvekilliğinin yanı sıra genel merkezde üst düzey görevler üstlenmiş AKP’li Jülide iskenderoğlu, diğer yanda ise rakipleri “Çocuk” diyerek küçültmeye çalıştıkça halkın gözünde büyüyüp adeta devleşen genç bir adam, İYİ Partili Burak Kunt.

 

Düne kadar adı dahi bilinmeyen sarı saçlı, mavi gözlü bir genç çıktı ve tüm siyasi ezberleri bir anda bozdu. Çanakkale siyaset tarihinde hiç bir aday bu kadar heyecan yaratmamıştı. Önce gönülleri ardından anketleri fethedip birinci sıraya yerleşti. Tramvay başta olmak üzere projeleriyle akıllara yerleşti. Çanakkale’de herkes, her yerde onu konuşur oldu…

 

 

ÇANAKKALE O’NU KONUŞUYOR…

 

Seçim çalışmalarına erken başlayan, yoğun çalışma temposu ve enerjisi ile büyük sinerji yakalayan İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, yerel seçime damga vuran isim oldu. Düne kadar ismi dahi bilinmezken bugün Çanakkale’de 7 den 70’e herkes O’nu konuşur oldu. Çanakkalelilerin gönüllerini fetheden genç aday, gittiği her yerde büyük sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Vatandaşlar onunla fotoğraf çekilebilmek için adeta birbiriyle yarışıyor.

 

 

SOKAKLAR DA, ANKETLER DE KUNT DİYOR…

 

Seçim öncesi yapılan birçok anketten birinci sırada çıkma başarısı gösteren Kunt’a Çanakkale de inanılmaz bir teveccüh var.

Çanakkale siyaset tarihinde bugüne kadar hiç bir siyasetçinin adı Kunt’un yarattığı kadar heyecan yaratmamıştı. Burak Kunt’un adını duyanların yüzü gülüyor, seçimi kazanma şansının yüksek olması O’nu sevenlerin heyecanına heyecan katıyor.

 

 

PROJELERİ TAM NOT ALDI…

 

Kunt’un çözüm odaklı birçok projesi vatandaşlardan tam not aldı. Özellikle tramvay projesi çok konuşuldu, çok beğenildi. Tramvayın trafik ve ulaşım sorununa çare olacağı konusunda Çanakkaleliler hem fikir oldular. Trafik çözümleri, pazar yeri, düğün solonu, yayalaştırma, Sarıçay, etüt merkezi, beslenme, taksi, dijital belediyecilik başta olmak üzere bir çok proje açıkladı.

 

 

BAŞKAN OLMADAN ROZETİNİ ÇIKARTTI…

 

Bütçesi şimdiden hesaplanmış ve kaynağı planlanmış uygulanabilir gerçekçi projeleri ve toplumun her kesimini temsil eden meclis üyeleriyle puan toplayan Kunt, adaylığının ilk günü olan 24 Kasım’da parti rozetini çıkartmış kaderine terk edilen Çanakkale’nin kronik sorunlarını bir bir çözeceklerinin sözünü vermişti.

 

 

MUAAZAM BİR ÖZGEÇMİŞİ VAR…

 

1986 yılında Çanakkale’de doğan Burak Kunt, eğitim hayatına bu kentte başladı. Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Akademik başarısının yanı sıra, iş dünyasındaki deneyimini artırmak adına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde “Finans Muhasebe – İşletme Yöneticiliği” alanında MBA yüksek lisans programına katıldı ve başarıyla mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini tamamlarken aynı zamanda Sabancı Holding bünyesinde profesyonel iş hayatına başlayan Burak Kunt, vatani görevini tamamladıktan sonra Çanakkale’ye dönerek iş dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. 2012 yılında, altyapı, üstyapı ve tarımsal boru ve ek parçaları alanında hizmet verecek olan “Kunt Plastik” firmasını kurdu.

 

Kurduğu şirket olan Kunt Plastik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 46. Şirketi” ödülüne layık görüldü. Bu başarı, Burak Kunt’un girişimcilik ve liderlik yeteneklerinin ne denli güçlü olduğunu ortaya koydu. Çocukluk hayalini gerçekleştirerek Çanakkale’nin ilk ve tek TOPRAK tenis kortlarını kurarak, spora ve toplumsal aktivitelere olan desteğini gösteren Burak Kunt, eşi Gizem ile birlikte ACE Tenis Tesislerini oluşturdu. Gizem Kunt’un eşi olan genç siyasetçi, evladı Atlas’ın da babası.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş