CHP Genel Başkan Adayı Çanakkale’den

Çanakkale’de CHP’den ihraç edilen ve konuyla ilgili mahkemesi devan eden Hikmet Yurteri Hedef büyüttü… Gözü artık Ankara’da…

CHP Genel Başkan Adayı Çanakkale’den
Yayınlama: 02.12.2016
21.211
A+
A-

7 Haziran seçimlerinde CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Elemanı Hikmet Yurteri, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik eleştirileri nedeniyle CHP genel merkezi tarafından CHP’den ihraç edilmişti. Yurteri ise ihracını mahkemeye taşımıştı.

 

Hikmet Yurteri’nin CHP’den İhracına yönelik açtığı davanın 1. duruşması 8 Eylül’de Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmüştü. Duruşmada hakim dosyayı bilirkişiye göndermiş ve duruşmayı 1 Kasım’a ertelemişti. 2. duruşma belirlenen tarihte Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Ancak bilirkişi raporu mahkemeye yetişmediği için duruşma bir kez daha 27 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

 

Başkan Gökhan’a; “Partiyi Karıştırmayın” demişti…

 

7 Haziran seçimlerinde CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı olan Hikmet Yurteri, kişisel facebook sayfasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a açık mektup yazarak “Partiyi Karıştırmayın” çağrısından bulunmuştu. Hikmet Yurteri’nin eleştirileri sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yurteri’nin partiden ihracı istemiyle CHP Disiplin kuruluna müracaatta bulunmuştu.

 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Ülgür Gökhan’ın şikayeti sonrasında yaptığı incelemeler sonucunda Hikmet Yurteri’yi partiden ihraç etmişti. Karar, Çanakkale eski milletvekili Serdar Soydan’ında içinde bulunduğu 15 CHP yüksek disiplin kurulu üyesinin oy birliği ile alınmıştı. Öte yandan; CHP Çanakkale İl Disiplin Kurulu ise daha önceden Hikmet Yurteri’nin yaptığı eleştiriden dolayı partiden ihracını gerekli görmemiş sadece kınama cezası vermişti.

 

Yurteri’ye destek yağdı…

 

Bu gelişmeler yaşanırken dün Hikmet Yurteri dün çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Yurteri sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: “Partime döndüğüm gün CHP Genel Başkanlığına adayım” dedi. Bu açıklamadan sonra bir çok partili Hikmet Yurteri’ye sosyal medya hesabı üzerinden destek mesajları yazdı. Şimdi tüm gözler 27 Aralık’ta görülecek davaya kilitlendi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş