Çocuk Bedenime Dokunma!

Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Serkan Yurt; “Açıldığı günü Çocuk Bayramı olarak kutlayan Gazi Meclis’e çocuğu aşağılayıcı bir tasarıyı yasalaştırması yakışmaz” dedi. Açıkça Anayasaya aykırı olan yasa tasarısının yasalaşması halinde hukuken yok hükmünde olacağını söyleyerek Yüksek Mahkeme tarafından iptal edileceğinin aşikar olduğunu vurguladı.

Çocuk Bedenime Dokunma!
Yayınlama: 19.11.2016
1.695
A+
A-

18 yaşından küçüğün rızasının olamayacağının, Çocuk Haklarını Sözleşmesine ek Lanzarote ve İstanbul Protokolleri ile düzenlendiğini vurgulayan Çanakkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Serkan Yurt;

 

“16.11.2016 tarihine kadar işlenen suçlarda  çocuk  istismarcısı ile evlenirse verilen cezanın  hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya ertelenmesi ile cezanın infazına geçilmişse infazın ertelenmesine karar verilir şeklinde düzenlenen geçici madde ile Türk Ceza Kanunu’nun çocuğun cinsel istismarına karşı işlenen suçlarda, getirdiği düzenlemeler örtülü olarak kaldırılmakta. 

 

İstismara uğrayan çocuk hayatı boyunca unutamadığı bir yara almış iken, bu tasarının yasalaşması halinde ortaya çıkacak olan; çocuk gelinler sorunu, istismarcısı ile evlendirilen çocuklar, istismara uğrayan çocuk için aldığı yara hayatı boyunca ağırlaşarak, mağdur iken ömür boyu istismarcısı ile yaşamaya mahkum edilmesine sebebiyet verecektir. 

 

18 yaşından küçüğün rızası olmaz, olamaz. Çocuk Haklarını Sözleşmesine ek Lanzarote ve İstanbul Protokolleri ile düzenlenmiştir. Bu sözleşmeler Türkiye tarafından TBMM’de yasalaşarak iç hukuk düzenlemesi halini almışlardır.

 

Bu yasa tasarısı Anayasaya açıkça aykırıdır. Yasalaşması halinde hukuken YOK hükmündedir. Tasarı yasalaşırsa, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edileceği aşikardır. 

 

Yok hükmünde iptale konu yasalarda lehe kanun uygulaması yapılamayacağından, yarattığınız hukuk garabetinin içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Bu durum, çözümü olmayan sorunlarla, Mahkemelerin bu hususta farklı farklı kararlarına sebebiyet vereceğinizden yol yakınken tasarıdan maddeyi geri çekmeniz herkes için en uygunu olacaktır” şeklinde yazılı bir açıklama ile tepkisini ortaya koydu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş