ÇOCUKLAR SEVİYOR, GENÇLER GÜVENİYOR, YAŞLILAR İNANIYOR..!

ÇOCUKLAR SEVİYOR, GENÇLER GÜVENİYOR, YAŞLILAR İNANIYOR..!
Yayınlama: 03.05.2023
Düzenleme: 04.05.2023
1.388
A+
A-

2018 Genel seçimlerinde çok az bir oy farkıyla milletvekili seçilemeyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, bu defa yüksek temposuyla hem kararlı hem de seçmenden aldığı destekle çok iddialı…

 

Seçim çalışmalarını bazen Çanakkale’nin ücra bir köyünde, bazen Türkiye’nin uzak bir köşesinde, bazen ise Avrupa’nın yabancı bir ülkesinde ara vermeden sürdüren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, Çanakkale’nin dört bir yanında seçmenlerle buluşmaya devam ediyor ve vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşıyor.

 

Bir gün köyde tarlada, ertesi gün kordonda, sabah Ayvacık’ın sahil köyünde,öğlen Lapseki’nin çınar altında, akşam Biga’nın dağ köyünde seçmenin ayağına giden UZ, siyasetçilerin dilinden düşmeyen çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız sözünü hakkıyla yerine getiriyor.

 

 

ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEMİZİ TERK EDİYOR…

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili adayı Rıdvan Uz, seçime sayılı günler kala vitesi yükselterek seçim çalışmalarına son sürat devam ediyor. Halileli Köyü, Kumkale Köyü, Tevfikiye Köyü, Kalafat Köyü ve Çıplak Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Uz, hükümetin mülteci politikalarını eleştirerek sınıfta kaldığını ifade etti. Almanya başta olmak üzere dünyanın her yerini gezdiklerini vurgulayan Uz, “Yurtdışı gezilerimiz sırasında, çocuklarımızın oralarda garson, aşçı ve diğer sektörlerde yan elaman olarak çalıştıklarını görüyoruz. Bu çocuklarımız tıp, hukuk eğitimi almış çocuklarımız. Son 3 ayda 11 bin doktorumuz, 40 bin yazılımcı mühendisimiz yurtdışına gitmiş.  Son kuruşumuza kadar harcayıp okuttuğumuz çocuklarımız yurtdışına neden gidiyor?   Çocuklarımız adaletin, liyakatin olmadığı ve ekonominin dibe vurduğu ülkemizi terk ediyor.  Yurtdışında aşçılık, garsonluk, bulaşıkçılık yapan çocuklarımız, orada mutlu olduklarını söylüyorlar.

 

 

SURİYELİLERE BAKACAĞIZ DİYE KENDİ İNSANIMIZA BAKAMIYORUZ…

 

Çocuklarımız yurtdışında 6 ay çalışarak araba alabiliyor, 2 yıl çalışarak ev alabiliyorlar. Ama Türkiye’de 40 yıl çalışan vatandaşımız 450 bin lira toplu para alabiliyor. Şuan Çanakkale’de alınabilecek bir ev 2 milyon lira. Yani 40 yıl çalışan bir vatandaşımız sonunda sadece bir oda alabilecek kadar paraya sahip olabiliyor. Biz de kendi çocuklarımızın yerine 10,5 milyon Suriyeliyi ülkemize aldık.  Bunların %56’sı hiç ilkokula gitmemiş, %40’ı ilkokul mezunu. Dolayısıyla, köylümüze mazotu bedava veremiyoruz, emekliye asgari ücretin altında maaş veriyoruz.  Biz Suriye’ye bakmaya çalışırken kendi insanımıza bakamıyoruz” dedi.

 

 

LİYAKATSİZLİK ÜLKEMİZİ SARDI…

 

21 yıllık iktidarın 21 saatte enkaz altında kaldığını dile getiren Uz,“6 Şubat gecesi Genel Başkanımız Meral Akşener, bizi deprem bölgesine gitmek için görevlendirdi. Biz orada ilk 4 gün boyunca devletin bir tane aracını bile göremedik. İnsanlarımız orada yalvara yalvara hayatlarını kaybettiler. Liyakatsizlikten, insan kayırmacadan dolayı deprem sonrası olması gerektiği gibi müdahale edilemedi.  Biz eskiden Kızılay’a bağış yaptığımızda sevinçten havalara sıçrıyorduk. Neden? Çünkü Kızılay’ın alet edevat, malzeme, çadır alacağını düşünüyorduk. Kızılay’ın insanımızın zor zamanında yanında olduğunu düşünüyorduk. Deprem bölgesinde Kızılay’ın ne battaniyesi vardı ne de çadırı.  Burada nasıl Kızılay’ın çadırı olmaz dedik ama bir baktık ki Kızılay çadır satmış.  Liyakatsizlik ülkemizin her yerini sarmış, ülke olarak çok geriye gitmişiz.

 

 

TEK ADAM SİSTEMİ BİTECEK…

 

Bunun da en önemli sebebi ‘tek adam sistemi’ dediğimiz sistemdir.  Bu sistem, bir güç zehirlenmesidir.  Bugün rüyanda gördüğünü yarın uyguluyorsun. Ulu Önder Atatürk, bu ülkeyi kurarken yasama ve yürütmeyi meclise bırakmış ve demiş ki birimiz hata yaparsa diğeri tedavi etsin. O yüzden arkadaşlar bu seçim çok önemli. Tek adam sisteminin yerine, özümüze dönmeli, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, adaletin, huzurun sağlandığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi tesis etmeliyiz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş