DEPREM SÜRPRİZ OLMADI

Emekli Profesör Doğan Perinçek’in 4 şiddetinde deprem olur açıklamasının hemen ardından bölgede 4,5 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

DEPREM SÜRPRİZ OLMADI
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
9.694
A+
A-

Ayvacık depremi ile yaptığı çarpıcı açıklamalarla kamuoyunun sık sık gündemine gelen ÇOMÜ’den emekli Jeoloji Profesörü Dr. Doğan Perinçek deprem tahmininde yanılmadı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaklarla vatandaşları bilgilendiren Perinçek’in  4 şiddetinde bir deprem sürpriz olmaz açıklamasının hemen ardından bölgede 4.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

‘‘Deprem olur dedim oldu’’

Depremin hemen ardından yine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Perinçek ‘‘Son 24 saatlik artçı deprem sayısı 15 e düştüğünde bu deprem oldu. Dün bu saatlerde sayfamda yayınladığım mesajımda 4 büyüklükte olacak depremin bizler için sürpriz olmayacağını belirtmiştim. Yanılmadık ve beklenen depremi 20 dakika önce yaşadık. Bundan sonra ne olacak? Deprem sayısında artma olur fakat artçılara genel baktığımızda depremin gücünü yitirmeye devam edeceğini düşünüyorum. Deprem büyüklüğünde ara sıra yükselmeler yaşamış olsak ta, artçı sayısının ortalama miktarı her geçen gün azalıyor. Her maksimum çıkıştan sonra ortalama artçı sayısı düştü. Bundan sonrada aynısını bekliyoruz’’ şeklinde görüşlerini belirtti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş