Doğrudur, Bölge Halkı Tedirgin..!

AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valiliği ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler doğrultunda depremzedelerin borçlarının faizsiz erteleneceğini müjdeledi…

Doğrudur, Bölge Halkı Tedirgin..!
Yayınlama: 16.02.2017
6.678
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Meclis’te gündem dışı söz alarak Ayvacık’ta depremden etkilenen bölgedeki çalışmalar ve son durum ile ilgili Genel Kurulu bilgilendi.

 

MHP heyetine bölgeye gösterdikleri ilgi ve olumlu eleştirilerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ayhan Gider; “Deprem bölgesinde gerekli inceleme ve temaslarda bulundum. Allaha şükür can kaybı olmadan atlatılabilen bir felaket yaşıyoruz, bir haftadır devam eden artçı sarsıntıları ile birlikte. Söylenen doğrudur, bölge halkı tedirgindir. Şuan belirsiz bir bekleyiş var, depremin ne olacağı ile ilgili. Ancak ilk depremin ilk saatlerinden itibaren devletimiz tüm birimleriyle, AFAD, Kızılay, valilik ve aklınıza gelebilecek tüm birimleriyle bölgede çalışıyor. Çanakkale’de ki AK Partili ve diğer belediyeler olmak üzere Ayvacık Belediyemizin koordinesinde vatandaşımıza üç öğün sıcak yemek ve gerekli her türlü ihtiyaçlarını karşılınıyor. Bu konuyla ilgili bende önce ki gün köylerin tamamından hayır dua ve teşekkür aldık. Bunu da belirtmekte fayda görüyorum. Depremi fırsata çevirme görüşüne sonuna kadar katılıyorum. O bölgede ki hasar görsün görmesin tüm kötü binaların ıslahı yönünde çalışma yapıyoruz. 485 konteynerimiz şuan faaliyet gösteriyor. 200 konteynerimiz daha gitti. Gerek çadır gerek konteynır ihtiyaçlarımız gün ve gün tamamlanıyor. Diğer evlerimizin de bölgenin mimarisine ve yapısına uygun şekilde TOKİ standartlarında değil bölge standartlarına uygun şekilde yapılması için çalışma başlatıldı” dedi.

 

Milletvekili Gider, son olarak bölge halkına birde müjde vererek; “Valiliğimiz ve Maliye Bakanlığımızın yazışmaları tamamlanmak üzere. Depremzedelerin borçların faizsiz ertelenmesi için gereken çalışma da yapılacak ve bölgenin yaraları en iyi şekilde sarılacak” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.