Erken Önlem Alınmasaydı..!

Aşırı kar yağışı nedeniyle biriken karın ağırlığına dayanamayan kapalı pazar yerinin çatısı iki yerden çöktü. Kapatılan alan güvenlik amacıyla boşaltılıyor…

Erken Önlem Alınmasaydı..!
Yayınlama: 07.01.2017
10.261
A+
A-

Biga’da etkili olan yoğun kar yağışı az kalsın faciaya neden oluyordu. Ancak belediyenin erken davranarak önlem alması sonucu can ve mal kaybının önüne geçildi.

 

2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat Biga’ya gelerek hizmete açtığı Kapalı Pazar Yerinin çatısı, aşırı kar birikmesi sonucu ağırlığa dayanamayarak iki farklı noktadan çöktü. Uzay çatı denilen sistem ile inşaa edilen çatının tamamının çökme riski bulunması nedeniyle geniş önlem alındı. Pazar yerinin içerisinde bulunan Pazarcılar Derneği, Polis ve Zabıta noktaları boşaltılırken çevresi de yaya ve araç geçişine kapatıldı, park halindeki araçlar kaldırıldı.

 

Tehlikenin erken farkına varan belediyenin bir gün önceden önlem alması olası bir faciayı önledi. Toplamda 20.000 m2 alana sahip Pazar yeri, 6 Ocak günü tamamen kapatılarak yaya ve araç geçişi önlenmişti. Belediye tarafından yapılan uyarıda; “Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle aşırı kar birikimi riskine karşı Kapalı Pazar Yeri 06.01.2017 ile 10.01.2017 tarihleri arasında araç ve insan giriş çıkışına kapatılmıştır” denilmiş gerekli pankartlar asılmıştı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.