GAZA SONUNA KADAR BASTI..!

Çanakkale dün gece Hollywood filmlerini aratmayan bir polis kovalamacasına sahne oldu. Silahlı olduğu bildirilen şahıs, lüks aracıyla tüm ekipleri peşine takıp kaçmaya çalıştı…

GAZA SONUNA KADAR BASTI..!
Yayınlama: 16.02.2017
9.310
A+
A-

Çanakkale dün gece Hollywood filmlerini aratmayan bir polis kovalamacasına sahne oldu. Silahlı olduğu bildirilen şahıs, lüks aracıyla tüm ekipleri peşine takıp kaçmaya çalıştı…

 

Her şey gece saat 01.00 sıralarında 115 Polis İmdat hattına gelen bir ihbar ile başladı. Arayan vatandaşın Kepez SGK binası arkasında bulunan bir binada silahlı bir şahsın bulunduğunu bildirmesi üzerine tüm ekipler alarma geçti. Kısa sürede çok sayıda polis olay yerine gelirken söz konusu şahıs tüm aramalara rağmen bulunamadı.

 

Görüldüğü apartmanda soruşturma yapan emniyet güçleri, evin söz konusu şahsın anne ve babasına ait olduğu belirledi. Aile oğullarının silahlı olduğunu ve intihar edebileceğini bildirmesi üzerine evden 34 SNA .. plakalı gri renk  Mercedes marka lüks araç ile ayrılan 32 yaşındaki A.K’nin yakalanması için zamanla yarış başladı.

 

Ekiplerin bir bölümü bölgede geniş çaplı araştırma başlatırken diğer kısmı geçebileceği güzergahlarda tepe lambalarını kapatarak pusuya yattı. İlk etapta aramalar sonuç vermezken sonunda beklemedeki polis aracının görüş alanına girmesiyle birlikte nefes kesen bir takip başladı. Peşindeki polisleri atlatmaya çalışan A.K. lüks aracının avantajını da kullanarak gaza sonuna kadar bastı. Zaman zaman ekipleri atlatmayı başaran şahıs ısrarlı takip nedeniyle her defasında bulundu ama aracı durdurmayarak kaçmaya devam etti.

 

Takipten kurtulamayacağını anlayan A.K. bu defa taktik değiştirdi ve İzmir karayoluna çıkarak aracının farlarını söndürdü ve Güzelyalı istikametine doğru bir kez daha gaza bastı. Bu durum diğer sürücüler içinde tehlike yaratırken sık sık şahsın silahlı olması nedeniyle polis ekipleri dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Tekrar gözden kaybolan A.K. izini kaybettirmek için Kale Country evlerinin bulunduğu bölgeye girerek saklandı ama polisin dikkatinden kurtulamadı.

 

Polis, çevresi sarılan silahlı şahsı ikna etmek için müzakerelere başlarken her ihtimale karşı olay yerine ambulans istedi. Emniyet güçlerinin soğukkanlı ve profesyonel yaklaşımı sonunda sonuç verdi ve A.K. teslim oldu. Gözaltına alınan şahıs Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, operasyona katılan ve takibi kazasız, olayı kayıpsız sonlandıran tüm ekiplere başarılarından dolayı teşekkür edildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.