GENEL MERKEZ PARTİ SUÇU İŞLEDİ..!

GENEL MERKEZ PARTİ SUÇU İŞLEDİ..!
Yayınlama: 02.05.2023
Düzenleme: 03.05.2023
1.363
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) lideri Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakı’na katılma kararı almasına ve AK Parti listelerinden milletvekili adayı olmasına parti içinden bir tepki de Çanakkale Teşkilatlarından geldi.

 

Alınan kararı tanımadıklarını açıklayan DSP’li başkanlar, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklayarak Genel Başkanları Aksakal’ı istifaya davet ettiler…

 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partiden istifalar sürerken DSP’nin Çanakkale il ve ilçe örgütleri kararı tanımadıklarını duyurdu.

 

AKP’nin teklifini kabul ederek Cumhur İttifakı’na dahil olan ve AKP’nin aday listesinden seçime giren Aksakal’ın kararına karşı Millet İttifakı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan DSP’li başkanlar İskele Meydanında bir araya gelerek genel merkeze kaşı kazan kaldırdı.

 

BU KARARI TANIMIYOR VE UYMUYORUZ…

 

Ortak basın açıklaması yapan DSP Çanakkale örgütleri adına konuşan DSP Ezine ilçe Başkanı Gürler Çetin; “Biz Demokratik Sol Parti teşkilatları olarak genel başkanımız Önder Aksakal’ın aldığı kararı tanımıyoruz. Çünkü Önder Aksakal’ın Parti meclisimize veya il başkanlarımızı toplayıp aldığı kararı bize bildirmesi lazımdı veya en azından olur veya olmaz kararımızı alması gerekiyordu. Genel Başkan bizim kararımıza başvurmadı biz de onun kararına uyumuyoruz ve tanımıyoruz” dedi.

 

 

MİLLET İTTİFAKI VE ADAYI KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUZ…

 

Bu seçimler Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi diyen DSP’li Başkan Çetin; “Ya Cumhuriyet bütün kurum ve kazanımlarının içini boşaltan mevcut iktidar yoluna devam edecek ya da Atatürk’ün bize büyük miras olarak bıraktığı Cumhuriyet kazanacaktır.

Biz Demokratik Sol Partililer olarak inanıyoruz ki zafer tam demokrasiyle taçlandıracak olan Cumhuriyetin olacak. Bu kazanımın öncülüğü ve demokratik solun kurucusu kuramcısı Bülent Ecevit’in baba hacı alan CHP’nin ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Adaylığını destekliyoruz“ ifadelerini kullandı.

 

GENEL BAŞKAN PARTİ SUÇU İŞLEMİŞTİR…

 

Gürler Çetin sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Biz Demokratik Solcular olarak kişisel hiçbir beklentimiz olmaksızın Millet İttifakı ve onun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Sayın arkadaşlar son günlerde partimizin Genel Başkanı Parti Meclis kararını dinlemeden sorgulamadan il başkanları ve ilçe başkanlarının kararlarını almadan kendi bildiğini okumuş, parti suçu işlemiştir. Buradan kamuoyuna bunları da iletmek istiyorum buradan Sayın Genel Başkan’nı istifaya davet ediyorum sizlerin nezdinde gerekirse her konu ve koşulda canlı yayına çıkmayı teklif ediyorum. Buradan kendisine sesleniyorum Millet İttifakı’na oy veren kimse küffar olamaz önce konuşma eylem ve söylemleri hiçbir Ecevit terbiyesi alan bir Genel Başkana yakışmıyor buradan bu söylemleri kınıyoruz.

Sayın Önder Aksakal Cumhur İttifakı’na oy verin diyorsunuz, ne içiyorsunuz bize de söyle biz de içelim bu kadar AK Parti’nin güdümüne girmek hangi düşünce ve akla hizmettir .

Buradan tekrar söylüyorum sana söz Çanakkale sana söz Cumhuriyet ve Atatürk kazanacak herkesin içi rahat olsun tüm Çanakkale’de DSP il ve ilçe Örgütleri’nin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş