HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYİN!

İl Genel Meclisi toplantısına referandum tartışması damga vurdu. MHP’li Özer, süreçte vatan hainliği ve terör vurgusuyla yaratılan toplumsal ayrışma tehlikesine dikkat çekerken CHP grubundan da destek aldı…

HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYİN!
Yayınlama: 07.03.2017
5.263
A+
A-

Çanakkale İl Genel Meclisi Mart ayı birinci birleşiminde gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, referandumda “Evet” ya da “Hayır” oyu kullanacak olan kesimler arasında yaratılan gerilime vurgu yaptı ve kutuplaşmaya yol açan vatan hainliği söylemlerinin yarattığı toplumsal tehlikeye dikkat çekti. MHP’li Özer’e CHP grubundan da destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Halil Behçet Erdal; “Biz ne FETÖ’cüyüz, ne PKK’cıyız ne HDP’liyiz hiç birinden değiliz biz CHP’liyiz” dedi.

 

Özgür irade, vatan hainliği noktasına getirildi…

 

16 Nisan’da referandum için Türk milletinin sandık başına gideceğini hatırlatan MHP’li Özer; “Fakat gerek siyasi partiler, gerek sosyal medyada bu o kadar kötü bir noktaya getirilme aşamasına geldi ki ‘Evet’ oyu verenler ‘Hayır’ oyu verenlerin gözünde vatan haini. ‘Hayır’ oyu verenler “Evet” oyu verenlerin gözünde vatan haini noktasına getirildi. Ne yazık ki bu süreç Türk Milletinin mutluluğu ve huzuru noktasında doğru bir adım, doğru bir yönlendirme değil. Türkiye’de yaşayan bütün insanların aklının, fikrinin olduğu bir durumda bu insanlara vatan haini, benden olmayan vatan haini yaftasını yapıştırmak son derece kötü olur diye düşünüyorum. İnşallah bizler de ilçelerimizde partilerimizin seçilmiş insanlarıyız, partilerimizin omuzlarımıza verdiği yükü yürüten insanlarız, inşallah bu konularda da bütün İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte dikkatli davranırız. Özellikle Barışın Kenti dediğimiz Çanakkale’de her gün bir arada bulunduğumuz insanlarla, birbirimizin tabutunun altına gireceğimiz insanlarla vatan hainliği gibi yaftalarla birbirimizi suçlamamalıyız” dedi.

 

O paçavrayı asanlardan hesap sorulmalı…

 

Daha sonra havalimanına Kürdistan bayrağı asılması konusuna değinen Recep Cahit Özer; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin davetlisi olarak gelen Barzani’nin gelişinde Atatürk Havalimanının gönderine dünya tarafından tanınmamış bir devletin veya eyalet sisteminin küçültülmüş modeli uygulanan bir birliğin bayrağı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağıyla aynı hizada göndere çekildi. Biliyorsunuz ki uğruna kan verilen Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı dünya üzerinde hangi devlete giderse gitsin bizim devletimizin KKTC’nin bayrağı hiçbir devlet tarafından asılmaz. Çünkü KKTC dünyanın, dünya üzerinde yer alan devletler tarafından tanınmamış bir devlettir. Eğer o Barzani’nin bayrağı, bez paçavrası o göndere Türk Bayrağı’nın aynı hizasına asılmışsa bu büyük bir aymazlık, gafillik, kötü bir düşüncedir. Biz daha önce söyledik. PYD’nin başkanı Türkiye’ye gelip Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ile defalarca görüştü. O zaman da biz ‘Bunlar terör örgütüdür. Bunların lideriyle görüşmeyin’ dedik, kaale alınmadı. Ben isterdim ki özellikle AK Parti’nin de bu yapılan basit bir hatayı, basit bir hata olarak görüldüğü için kendi cephesinin kınamasını beklerdim. MHP olarak tavrımızı hep koyuyoruz. O paçavranın oraya asılmaması, asanlardan da hesap sorulması gerekir” dedi.

 

Bizi teröristlerle eş değer gösteremezsiniz…

 

MHP’li Özer’in açıklamalarına CHP grubundan da destek geldi ve kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Halil Behçet Erdal; “Yenikapı ruhu düşüncesi devam etmiyor diye bazı siyasi parti liderleri, görevli devlet adamları her akşam şikayet ediyorlar. Başbakanımız CHP’nin ‘Hayır’ oyu kullanacağını bunun yanında FETÖ’nün PKK’nın da ‘Hayır’ oyu kullanacağını eşdeğer şekilde göstermeye çalışıyor. Milyonlarca üyesi olan, oy alan bir partinin,  hiç hak etmediği bir zamanda böyle bir Başbakanın hatta Cumhurbaşkanımızın aynı çizgide göstermesine şiddetle karşıyız. Bu Yenikapı düşüncesinin, birliğinin devam etmesine büyük bir engel sağlıyor. Biz ne FETÖ’cüyüz, ne PKK’cıyız ne HDP’liyiz hiç birinden değiliz biz CHP’liyiz. Onun için bu devleti kurduk. Bu partiyi devletten önce kurduk ve atacağımız adımı, söyleyeceğimiz sözü çok iyi biliriz” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş