HAREMDEN ALDILAR, NEZARETE KOYDULAR..!

HAREMDEN ALDILAR, NEZARETE KOYDULAR..!
Yayınlama: 08.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024
1.954
A+
A-

Bayramiç ilçesinde kendisini mehdi ilan ederek müritleriyle onlarca kişiyi dolandırdığı ileri sürülen Mustafa Ç. ve 7 örgüt üyesi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kendisini Mehdi ilan eden Mustafa Ç’nin, genç kızları hedef aldığı ve bir termal oteli üs yaparak kendisine harem kurduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü…

 

İstanbul Fatih’te diğer tarikatlar tarafından dolandırıcılıkla suçlanan sahte mehdi Musta Ç. geçtiğimiz yıl Bayramiç ilçesine geldi. Müritleri ile birlikte bir termal oteli kiralayan sözde mehdi burada “Mehdi’ye Bağlılık” töreni düzenleyerek genç kızları kendine bağladı.

 

 

DOLANDIRICILIKLA SUÇLANDI…

 

250 kadar müridiyle Bayramiç’te kiraladığı termal oteli kendisine üs edinen sahte mehdi Mustafa Ç. defalarca köylüler tarafından jandarma ve kaymakamlığa şikayet edildi. Sosyal medyada da hadisleri yorumlayarak kendisine taraftar toplayan sözde mehdi Mustafa Ç’ye geçtiğimiz Kasım ayında operasyon düzenlendi.

 

DEFİNE ARARKEN YAKALANDI…

 

Köylüler tarafından hakkında birçok kez şikayette bulunulan sözde Mehdi Mustafa Ç. Kasım ayında beraberinde 20 kadar müridiyle kaçak kazı yaparken Jandarma’nın düzenlediği operasyonla suçüstü yakalanmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgu işlemleri sırasında, müritlerini kazı alanına yönlendiren şüpheli Mustafa Ç’nin kazdıkları alanda ‘Ahit Sandığı’ olduğunu iddia ettiği ve rüyalarına girdiğini söylediği ortaya çıkmıştı.

 

 

BEN MEHDİYİM…

 

Hadislerde bahsedilen mehdi olduğunu iddia eden Mustafa Ç. ahit sandığının yerinin kendisine melekler tarafından bildirildiğini belirterek, “Ben hadislerde bahsedilen Ebul Kasım Muhammed Mustafa ismi ile Hazreti Peygamberin bahsettiği mehdiyim. Melekler Mehdiye gizli olan şeylerin yolunu gösterecek ve tabutu sekineyi çıkaracaktır hadisi ile 17 Kasım 2023 günü saat: 22.00 sıralarında meleklerin bana tabutu sekinenin yerini göstermesi üzerine bende konaklamakta bulunduğum Hilal Doğa Oteli ve Koç Termal Tesislerinde konaklayan arkadaşlarıma bu hususu bildirdim. Bu çok ehemmiyetli bir konu olduğu için Devletin en üst kademesini uyarmak için ismini veremeyeceğim bazı arkadaşlarımı Ankara’ da Devletin üst kademeleri ile iletişime geçmeleri ve oraya gitmeleri için bilgilendirdim. Tabutu sekinenin çıkarılması için Devletin en üst kademelerine arkadaşlarımı göndermemde ki amacım önemli eserleri muhafaza ederek Devlet için koruma ve güvence altına almalarıydı” diye konuşmuştu.

 

TEKRAR OPERASYON DÜZENLEDİ…

 

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince, kendini mehdi ilan ederek onlarca kişiyi dolandıran Mustafa Ç. ve müritlerine dün yine operasyon düzenlendi.

 

 

SAHTE MEHDİ VE 7 ÖRGÜT ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI…

 

Nitelikli dolandırıcılık, çıkar amaçlı suç örgütü kurma suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada, sahte mehdi Mustafa Ç. ve 7 örgüt üyesi yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 1 tabanca, 10 adet fişek ve 275 bin TL nakit para ele geçirildi.

 

3 ŞÜPHELİ HER YERDE ARANIYOR…

 

Adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sırasında polis ekiplerine mukavemet gösteren 7 kişi de gözaltına alındı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş