HEM ORGANİK HEM EKONOMİK HİZMET..!

Gübre fiyatları katlanan ve maliyetleri her geçen gün artan çiftçinin yüzünü Bayramiç Belediyesi güldürdü ve sloganında olduğu gibi Tarımın da Bayramiç’te güzel olduğunu tüm Çanakkale’ye gösterdi…

HEM ORGANİK HEM EKONOMİK HİZMET..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
2.786
A+
A-

Gübre fiyatları katlanan ve maliyetleri her geçen gün artan çiftçinin yüzünü Bayramiç Belediyesi güldürdü ve sloganında olduğu gibi Tarımın da Bayramiç’te güzel olduğunu tüm Çanakkale’ye gösterdi…

Zor zamanlarda daima çiftçisinin yanında olmasıyla tanınan yeşil Bayramiç’in Belediyesi, çiftçilerin kullanımına sunmak amacıyla makine parkına “Hayvansal Katı Gübre Atma Makinesi” dahil etti. Yeni araç sayesinde topraklar organik doğal gübre ile daha verimli hale gelirken, hem zamandan hem de ekonomiden tasarruf sağlanacak.

Çiftçiye gübreleme konusunda kolaylık sağlayacak olan ‘Hayvansal Katı Gübre Atma Makinesi’ talep eden çiftçilerin kullanımına sunulanacak. Tarım topraklarında doğal gübre kullanımını artırmayı amaçlayan araç, Bayramiç tarım arazilerinde hizmet vermeye başladı.

Bayramiç’in organik gübre açısından son derece zengin bir bölgede yer aldığına dikkat çeken CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun; “Bunu değerlendirmek isteyen çiftçilerimize bir imkan sağlamak istedik ve çiftçimizin kullanımına sunmak üzere belediyemize ‘Hayvansal Katı Gübre Atma Makinesi’ kazandırdık. Hayvansal gübrenin toprağa atılımı oldukça zor ve zahmetli oluyor.  Gübre serpme makinesinin en temel avantajı, gübrelerin en uygun ve dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlamasıdır. Topraklarımıza organik gübre atılmasını kolaylaştırıp, çiftçimize önemli bir olanak sağlayacağız. Geçen yıla göre 4 kat zamlanan suni gübre yerine, çiftçilerimize alternatif bir yol sunuyoruz. Hayvansal gübreler, toprak için değerli bir besin madde sağlayıcı ve toprak şartlarını düzenleyicidir. Uygun bir şekilde olgunlaştırılıp toprağa uygulandığında ticari gübrelere göre daha iyi ve ekonomik bir besin maddesi sağlayıcısıdır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen çitçilerimiz, bizimle iletişime geçebilir” dedi. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bayramiç Belediyesi Halk Masası’ndan 0286 773 10 16 numaralı telefonu arayabilir.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş