Heyecandan Dili mi Sürçtü..!

100’den fazla evin hasar, araçların zarar gördüğü ve bazı hayvanların telef olduğu Ayvacık depremi ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, çok şükür mal kaybı yok dedi..!

Heyecandan Dili mi Sürçtü..!
Yayınlama: 06.02.2017
7.052
A+
A-

Ege Denizi’nde merkez üssü Ayvacık İlçesi açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Ege Bölgesi kıyı şeridi ile Bursa ve Tekirdağ’dan da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin yerin 5.5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Muğla, Aydın, İzmir, Bursa ve Tekirdağ’dan da hissedilen depremde ilk gelen bilgilere göre 4 kişi yaralanırken can kaybı yaşanmadı.

 

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık ilçesi açıklarında saat 06.51’de meydana gelen deprem sonrası beraberinde ki heyet ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan ve vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulunan vali Tavlı, ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını, bazı köylerde boş olan bazı evlerin çatılarında hasar olabileceğini açıkladı.

 

Vali Orhan Tavlı, depremin ilk anlarından itibaren Kızılay, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin seferber edildiğini hatırlatarak, “Ayvacık Kaymakamımız ve ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can ve mal kaybı gözükmüyor. Bazı köylerde boş olan evlerin daha önce kar ve yağmurdan dolayı etkilenen çatılarında hasarlar olabilir. Arkadaşlarımız o köylere de ulaşmaya çalışıyor” dedi.

 

Ancak Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 100’den fazla evden bazılarının yıkıldığını bazılarında ise kısmi hasar olduğunu açıkladı. Bölgeden gelen haberlere göre birçok hayvanda telef oldu ve araçlar zarar gördü. Vali Tavlı’nın mal kaybı yok şeklinde ki açıklaması şaşkınlık yaratırken hatanın eksik bilgilendirme yada deprem heyecanıyla dil sürçmesinden kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş