Hızır Gibi Yetişti..!

Issız yolda kaza yaparak dondurucu soğuk ile baş başa kalan baba oğulun imdadına hızır gibi yetişti…

Hızır Gibi Yetişti..!
Yayınlama: 18.12.2016
9.467
A+
A-

Çanakkale’yi etkisi altına alan olumsuz kış şartları özellikle Çan, Yenice ve Bayramiç ilçelerinde etkisini daha fazla gösteriyor. Zaman zaman kar yağışı olan bölgede yollardaki buzlanma büyük tehlike yaratırken çok sayıda kazaya neden oluyor.

 

Benzer bir kaza az daha bir baba oğulu belki birbirinden belki de ikisini birden hayattan koparıyordu. 7 yaşındaki oğlu Efecan ile birlikte seyir halinde olan baba Engin Yılmaz, yoldaki buzlanma sonu aracın kontrolünü kaybedince kaza yaptı. Çan Kızılelma Köyü ile Bayramiç Karaköy arasında meydana gelen olayda savrulan araç yolda dönerek şarampole uçtu ve takla attı. Baba oğul kazada yara almasa da şoka girdi. Gecenin karanlığı ve kazanın şokuyla korkarak ağlamaya başlayan minik Efecan ile babası dondurucu havada titrerken adeta bir mucize oldu.

 

Kazadan bir müddet sonra trafik akışı olmayan tenha yoldan geçmekte olan MHP İl Genel Meclis Üyesi Recep Cahit Özer, büyük şans eseri yan dönen aracı fark ederek yardımlarına koştu. Önce ikiliyi arabasına alarak ısınmalarını sağladı ardında eski bir öğretmen olmanın da verdiği babacanlıkla ağlayan küçüğü teselli etti. Yardım ekiplerini arayan Özer, destek geldikten sonra babay ı onlarla bırakırken yolunu değiştirerek Efecan’ı Bayramiç’teki annesine sağ sağlim teslim etti.

 

Kazanın ilk dakikalarında yüzünde korku ve dehşetin izleri görülen minik Efecan veda sırasında güvende olmanın ve sıcak yuvasında annesine kavuşmanın mutluluğuyla gülücükler saçıyordu.

 

Ben insanlık vazifemi yerine getirdim diyen Recep Cahit Özer; “Tütüncü olan baba oğlunu da yanına alarak köylere tütün satmaya çıkmış. Yani ekmek parası için karda kışta buzda ekmeğinin derdine düşmüşler. Suriyeli olsalardı devletin verdiği maaşı alırlar ve sıcak evlerinde otururlardı. Türk olmanın, onurlu, gururlu ve çalışkan olmanın gerçeği ne yazık ki bu” diyerek tekrar Çanakkale’nin yolunu tuttu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş