İPTAL KARARI KAMUOYUNDAN SAKLANDI MI..!

Çeşitli basın kuruluşları tarafından, “Çanakkale’ye hızlı tren müjdesi” şeklinde servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Çanakkale için sanayi kuruluşlarına hizmet vermesi amacıyla yük ağırlıklı çalışan, yolcuda taşıması düşünülen demiryolu planlanırken, bu projenin de henüz ihale aşamasına dahi gelmediği öğrenildi…

İPTAL KARARI KAMUOYUNDAN SAKLANDI MI..!
Yayınlama: 25.10.2019
8.445
A+
A-

Çeşitli basın kuruluşları tarafından, “Çanakkale’ye hızlı tren müjdesi” şeklinde servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Çanakkale için sanayi kuruluşlarına hizmet vermesi amacıyla yük ağırlıklı çalışan, yolcuda taşıması düşünülen demiryolu planlanırken, bu projenin de henüz ihale aşamasına dahi gelmediği öğrenildi.

Çanakkale için büyük hayal kırıklığı yaratan gelişmeye en sert tepki ise İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mahalli İdareler Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’dan geldi…

 

“Çanakkale’ye hızlı tren geliyor” başlıklı haberlerle bir kez daha umutlandırılan Çanakkale, maalesef bir kez daha yine hayal kırıklığı yaşadı. GMKA kaynaklarına dayandırılan haberde içerik farklı olmasına karşın başlıklarda kasıtlı yada kasıt dışı olarak Çanakkale’ye hızlı tren müjdesi verildi. Okumadan kopyala yapıştır yöntemiyle farklı çok sayıda yerel ve ulusal basın kuruluşu tarafından yayınlanan o yanlış haber hızla yayılarak bilgi kirliliğine yol açtı. Özellikle iktidar ve ana muhalefet partisinden bu yönde hiçbir açıklama yapılmazken, deyim yerindeyse bir delinin kuyuya attığı taşı sonunda İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mahalli İdareler Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, çıkarttı.

 

HIZLI TREN DEĞİL, BANDIRMA-ÇANAKKALE-TEKİRDAĞ DEMİRYOLU…

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı resmi sitesinde, GMKA tarafından hazırlanan proje için şüpheye yer vermeksizin, Bandırma-İzmir, Bandırma-Bursa-Bilecik hızlı tren projesi ve Bandırma-Çanakkale-Tekirdağ demiryolu ifadesine yer verilmiş ve; “Projeler tamamlandığında Bandırma-Bursa arası 30, Bandırma-İzmir arası 90, Bandırma-Tekirdağ arası 240 dakikaya inecek. Egeyi, Bandırma ve Tekirdağ Limanları ile Avrupa Kıtasına bağlayacak olan proje, yük ve yolcu taşıma hattı olarak hizmet verecek. Bursa bağlantısı ile de Ankara-İstanbul hattına bağlanacak. 215 km uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla sanayisi gelişmiş bir il olan Bursa ile Bandırma arasında demiryolu ulaşımı sağlanacak” şeklinde açıklamada bulunulmuştu.

 

 

İHALE AŞAMASINA DAHİ GELEMEDİ…

 

Resmi açıklamanın devamında ise; Bandırma-Çanakkale arasında ise yolcu ve yük taşımacılığına hizmet verecek olan demiryolu projesi, Bandırma’dan başlayarak Bandırma OSB ve Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgeleri’ni kapsayacak şekilde, Biga ve Karabiga güzergahları üzerinden Çanakkale’ye ve oradan Tekirdağ’a ulaşacak” denildi.

Proje hakkında verilen son bilgide ise Bandırma-Çanakkale-Tekirdağ demiryolu ve Bandırma-İzmir hızlı tren projesinin henüz ihale aşamasına gelmediği belirtildi ve projenin 2021 yılında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

 

HIZLI TRENİN KÖPRÜ PROJESİNDEN ÇIKARILMASININ GEREKÇESİ SAKLANDI…

 

Konuyu yakından takip eden ve hızlı tren konusunda yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını fark eden Rıdvan Uz, yaptığı açıklamada; “GMKA’nın bu konu ile ilgili planlamaları ve önerileri vardır, bu doğrudur. Lakin hükümet tarafından kabul görmemiş Hızlı Tren projesi, tabiri caiz ise hızını alamadan taşımakta olduğu Çanakkale’mizin umut ve beklentilerini devirmiştir. Hızlı trenin yapılan asma köprümüzün yüksek rüzgar gücü ve ayak mesafelerinin uzak olması gerekçesi ile iptal edildiği kamuoyundan saklanmıştır. Bir tonluk araçların rüzgar gücü ile savrulmayacağı ama 15 tonluk bir vagonun savrulacağı tezi köprünün de ne kadar sağlıksız olduğunu ortaya koymuştur. Çanakkale köprüsünün yüksek maliyeti ve boğazın yüksek rüzgar gücü nedeni ile İYİ Parti olarak önerdiğimiz, köprünün onda bir maliyetli tüp geçit projesi tezimizin de daha doğru olduğu ortaya çıkmıştır. İşin özü maalesef bir kez daha görülmüştür ki, birlik olamadığımız İçin bir treni daha kaçırdık” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş