KANUN TANIMAZLARIN ÜZERİNDEN KEPÇEYLE GEÇTİ..!

KANUN TANIMAZLARIN ÜZERİNDEN KEPÇEYLE GEÇTİ..!
Yayınlama: 28.09.2023
Düzenleme: 28.09.2023
3.192
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı olan tarihi topraklara dahi göz diken kaçak yapı sevdalıları, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının kararlı mücadelesine takıldı.

 

Hiçbir ayrım yapmaksızın kanunlardan aldığı yetkiyi sonuna kadar kullanan Başkan İsmail Kaşdemir, bugüne kadar 91 kaçak yapının yıkıldığını ve son binaya kadar tarihi alanı korumaya kararlı olduklarını açıkladı…

 

Tarihi yarımadada ki şehitlikleri ihya eden, gerçek şehitlikleri gün yüzüne çıkartmaya devam eden, kültür, sanat ve sportif etkinliklerle Çanakkale’yi bir marka haline getiren ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti şehrimize çekerek tanıtım ve ekonomisine büyük katkı veren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, tarihi alanın dokusuna ve görüntüsüne zarar veren kaçak yapılarla mücadelede de farkını ortaya koydu.

 

 

Yapılan tüm uyarılara rağmen yapımı durmayan ve kaldırılmayan ev ve diğer yapılar yıkılmaya devam ederken bu başarının mimarı yine zengin yada siyasi bağlantısı olan ayrımı yapmadan kararlılıkla üzerlerine giden Başkan İsmail Kaşdemir oldu.

 

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Alanın tamamı, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında sit alanı olarak kabul ediliyor ve İmar Barışından muaf tutuluyor. Buna rağmen kaçak yapı sevdalıları tarihi alanı talan etmekten geri durmuyor.

 

 

Tarihi topraklarda mantar gibi çoğalan kaçak yapıların yıkımı ise 6546 sayılı Kanun’un 8. maddesi gereğince Tarihi Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

 

Daha önce Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 68 kaçak yapının yıkıldığı alanda, 25 Eylül Pazartesi’den bu yana 23 yapı daha kaldırıldı. İdari ve yasal süreçleri tamamlanan kaçak yapıların yıkımına ise devam ediliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş