KENDİ FAKİR, GÖNLÜ ZENGİN..!

Zenginin fakirin derdinden, tokun açın halinden anlamadığı günümüzde iyi insanların belki de son temsilcilerinden biri olan Çanakkaleli engelli bir genç, yaptığı örnek davranışla hem insanlığın hala ölmediğini gösterdi hem de herkese iyi bir gelecek için umut verdi…

KENDİ FAKİR, GÖNLÜ ZENGİN..!
Yayınlama: 26.12.2019
4.808
A+
A-

Zenginin fakirin derdinden, tokun açın halinden anlamadığı günümüzde iyi insanların belki de son temsilcilerinden biri olan Çanakkaleli engelli bir genç, yaptığı örnek davranışla hem insanlığın hala ölmediğini gösterdi hem de herkese iyi bir gelecek için umut verdi.

 

“Benim çocukluğum kötü geçti. Çok yokluk çektim. Param olmadığı için sağlığımı kaybettim. Onlar benim yaşadıklarımı yaşamasınlar istedim” diyen o genç, okulları tek tek dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencileri buluyor. Bir fabrikada işçi olarak çalışan kendi fakir, gönlü zengin Çanakkaleli Robin Hood, maaşından arttırdığı para yardımıyla o öğrencilerin eğitimlerine destek oluyor…

 

Biga ilçesinde okul okul gezerek ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyen bir kişi, yaptığı para yardımları nedeniyle halk arasında Çanakkaleli Robin Hood olarak anılıyordu. O yardımseverin ismi belli olurken kimliği de, hayatı da herkesi hem şaşırttı hem duygulandırdı.

 

GARİBAN ÖĞRENCİLER BENİM YAŞADIKLARIMI YAŞAMASINLAR İSTEDİM…

Yardıma muhtaç öğrencilerin yüzünü güldürmesiyle tanınan o şahsın Ahmet Bozkurt isimli fabrikada çalışan engelli bir genç olduğu öğrenildi. Benim çocukluğum kötü geçti diyen Bozkurt; “Param olmadığı için sağlığımı kaybettim. Çok yokluk çektim. Sağlık problemleri neticesinde kulaklarımı kaybettim. Ben bunları yaşadıktan sonra sırf bu gariban öğrenciler benim yaşadıklarımı yaşamasınlar istedim. Allah bana bir kapı açtı, ilçede bulunan demir çelik fabrikası İçdaş’a engelli kadrosundan girdim. Tek tatil günümde okulları tek tek dolaşıyorum. Okul idaresinden rica ederek gariban öğrencilere karınca kadarınca maaşımdan arttırdığım bir miktar parayı zarf içine koyarak yardım ediyorum” dedi.

 

 

BÖYLE GÜZEL YÜREKLİ İNSANLARIN OLMASI ÇOK MUTLULUK VERİCİ…

İlçede yaşanan bu güzel olaydan haberdar olan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise Ahmet Bozkurt’u makamında ağırlayarak kendisine teşekkür belgesi takdim etti. İyi insanları topluma tanıtmak istedik diyerek yardımseverin ismini açıkladıklarını belirten Müdür Bilen; “Onun gönlü zengin. Bu davranışından dolayı Ahmet beye çok teşekkür ediyorum. Davranışından çok etkilendim. Biga’da böyle güzel yürekli insanların olması çok mutluluk verici. Kendi başına okulları dolaşıp okul idareleri ile görüşüp ihtiyacı olan öğrencilere ulaşıyor. Canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.