KENT KONSEYİNDE TARİH YAZMIŞTI… ŞİMDİ SIRA MECLİSTE..!

KENT KONSEYİNDE TARİH YAZMIŞTI… ŞİMDİ SIRA MECLİSTE..!
Yayınlama: 16.03.2023
Düzenleme: 18.03.2023
2.490
A+
A-

Çanakkale’de köklü bir aile geçmişi olan kentimizin tanınmış esnafı Timur AY, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Uzun yıllardır çeşitli kademelerde partiye hizmet veren AY; “Tarihimizin en şanlı mücadelesinin yaşandığı ve devletimizin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’mize faydalı olabilmek ve bu şehrin güzel insanlarına hizmet edebilmek için milletvekili olmaya talibim” dedi…

 

 

CUMHUR İTTİFAKI ORTADA YOKKEN AK PARTİ VE MHP’Yİ BİRLEŞTİRMİŞTİ…

 

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Timur Ay, 2017 yılında yapılan Çanakkale Kent Konseyi seçimlerinin kazanılmasında başrol oynamıştı.

2017 yılında AK Parti’de Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ay, yerel yönetimin desteğini arkasına alarak uzun yıllardır Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı yapan Saim Yavuz’un karşısına aday çıkartmıştı. AK Parti, MHP ve BBP’ni birleştiren Ay, Çanakkale’de adeta Cumhur ittifakının temellerini atmıştı. Kent Konseyi Seçimlerinden bir yıl geçmeden 21 Şubat 2018 tarihinde Türkiye’de resmen Cumhur İttifakı kurulmuştu.

 

 

BİRLİK OLDULAR KONSEYDE İKDİTAR OLDULAR…

 

2017 yılında Çanakkale’de bu birliktelik çok önemliydi. Bu birliktelik sayesinde yerelde iktidar olan CHP ve onun desteklediği Saim Yavuz ilk defa sandıkta yenilgiye uğramış, elde edilen bu zafer uzun yıllar Çanakkale kamuoyunda konuşulmuştu.

AK Parti ve MHP’nin ortak çalışması ile sivil toplum örgütlerinin harekete geçirilmesi neticesinde 22 Nisan 2017 tarihinde yapılan Kent Konseyi seçiminde 216 oy alan Engin Kandemir Çanakkale Kent Konseyi’nin yeni başkanı olmuştu. Eski Başkan Saim Yavuz ise 163 oy alabilmişti.

 

 

HUKUK MÜCADELESİNİ DE KAZANMIŞTI…

 

Kent Konseyinde seçim öncesi alınan kararla 338 derneğin oy hakkı gasp edilmişti.Alınan karar ile yaklaşık 400 dernekten 338’ini dışarıda bırakırken sadece 62 dolayında derneğe oy hakkı tanınmıştı. Çanakkale Kent Konseyi, tarafından açıklanan 17 Aralık 2016 Seçimli Genel Kurulda oy kullanacak katılımcı listesinde sadece 118 kişi bulunuyordu.

Anti demokratik bulunan uygulama kamuoyunda büyük tepki çekmiş Kent Konseyi ofisi önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edilmişti. Genel kurul öncesi oy kullanamayacak olan dernekler, Timur Ay öncülüğünde Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuşlardı. Mahkeme itirazı yerinde bulmuş ve Kent Konseyi’nin tartışmalı 6. Maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Mahkeme tarafından alınan bu karar konsey seçiminin kazanılmasında çok büyük rol oynamıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş