MASALAR YUMRUKLANDI, SESLER YÜKSELDİ..!

MASALAR YUMRUKLANDI, SESLER YÜKSELDİ..!
Yayınlama: 01.06.2023
Düzenleme: 01.06.2023
3.191
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti İl Başkanı Naim Makas arasında ki “Bavul Toplama” polemiği güne damga vurdu.

AK Partili Makas yaptığı basın açıklaması sonrası; “Siz zahmet etmeyin, biz şimdi sizin için bu bavulu toplayacak ve sizlere ulaştıracağız” diyerek Belediye Meclisini toplayan Başkan Gökhan’a mor renk bir bavul gönderdi.

O bavul toplantı salonuna sokulmadı ama yaşanan tartışma sonrası tansiyonun yükseldiği meclisi germeye yetti…

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2 Kasım 2021 tarihinde kişisel sosyal medya hesabından belediye meclis toplantısında ki sözleri üzerinden kendisini ve partisi CHP’yi eleştiren AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın paylaşımının altına seçim sayılı günler kala; “Bavulunu toplamaya başla Makas başkan” yazmıştı. Makas ise Gökhan’a; “Biz sizin kasetle korkuttuklarınıza benzemeyiz. Bavulu kendine sakla başkan” yazarak yanıt vermişti.

 

BAŞKANA MOR BAVUL YOLLADILAR…

 

AK Parti İl Başkanı Makas, bugün belediye meclis toplantısı öncesi partililer ile birlikte bir basın açıklaması yaparak tartışmayı yeniden alevlendirdi. Yanına mor renk bir bavul alan Naim Makas; “Gökhan Başkan siz zahmet etmeyin, biz şimdi sizin için bu bavulu toplayacak ve sizlere ulaştıracağız” diyerek kendisine vermek üzere Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’ e teslim etti. Ancak o bavul özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik gerekçesiyle belediye meclisinin toplandığı salona sokulmadı.

 

BURASI ŞOV YERİ DEĞİL, CİDDİYET LAZIM…

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılış konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, konuyu bavul ve başkanın yazdığı mektuba getirdi ve tartışmanın fitilini ateşledi. Getirdikleri bavulun içeri alınmadığını söyleyerek kanunen yasak mı diye soran Yüksel’e, Başkan Gökhan’ın cevabı; “Burası şov yeri değil. Burası Çanakkale Belediye Meclisi, ciddiyet lazım. Bavulu sunmak istiyorsanız dışarıda alırım” oldu.

 

TADINI KAÇIRDINIZ, CILKI ÇIKTI…

 

Gerginleşmeye gerek yok diyen AK Partili Yüksel; “Ben bunu karşılıklı tatlı tatlı konuşmak isterdim” şeklinde devam edince Ülgür Gökhan; “Tatlı konuşmaya hiç gerek yok. Çünkü siz tadı kaçırdınız artık. Cılkı çıktı. Siz espriyi anlamadıktan sonra ben ne yapayım. Çanakkale’den git diye söylemediğimi biliyorsunuz” dedi.

 

NAİM BAŞKAN BİR VEKİL KAYBETTİ, MUHTEMELEN BAŞARISIZ BULDUNUZ…

 

AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, konuşmasının devamında; “Sizler söylemlerde sürekli kardeşlikten, barıştan, özgürlükten bahsedersiniz. Zaten bir yılı kalple geçirdiniz. Fakat mektubunuzda ve il başkanımıza attığınız tweette o kadarda kardeşlikten, barıştan, eşitlikten sevgiden yana değilsiniz. Yani siz saz çalıyorsunuz ama pop söylüyorsunuz. Kontrol edemediğiniz bir AK Parti düşmanlığınız var, saklayamadığınız bir kininiz var ve fırsat bulduğunuzda bunu saldırıya çeviren bir yanınız var. Siz o sözü Naim başkanı başarısız bulduğunuz için mi söylediniz. Naim başkan bir vekil kaybetti, muhtemelen başarısız buldunuz. Biz milletimizin verdiği mesajı aldık. Eğer vekil kaybetmeyi yola gitmek olarak algılıyorsanız lütfen aynı çağrıyı 38 vekili boşu boşuna kaybetmiş genel başkanınız içinde yapın” dedi.

 

ÇANAKKALE’DEKİ MAĞLUBİYETLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR…

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Size ne, ben o laf ettiği için cevap verdim. Aramızda geçen kişisel, özel bir durumdan ibaretti. Espriden de anlamıyorsunuz, bir daha size espride yapmam. Yalancılara, iftiracılara hakkınızı helal etmeyin diyorum ve etmiyorum” diyerek araya girdi. Esra Yüksel; “Size cevabı 2 milyon oy farkıyla kapak gibi seçim sonuçları verdi” diyince Gökhan; “Çanakkale’de ki farkı söyleyeyim mi. Bunlar Çanakkale’deki mağlubiyetlerini örtmeye çalışıyorlar” şeklinde yanıt verdi.

 

AK PARTİLİ ÜYE MECLİS MASASINI YUMRUKLADI…

 

Ülgür Gökhan ile Esra Yüksel arasında geçen konuşmaya AK Partili meclis üyesi Musa Oyan karışarak müdahale edince salonda tansiyon biranda yükseldi. Başkanın; “Sen karışma, başkası konuşurken müdahale demezsin” diyerek uyardığı Oyan, bir anda mecliste olduğunu unutarak bağırmaya ve masaları yumruklamaya başladı. “Sen beni azarlayamazsın. Sen kimsinde bana bağırıyorsun” derken kendi ses tonunu ayarlayamayan Musa Oyan’a bağırdığı ve masayı yumrukladığı için diğer meclis üyelerinden tepki geldi.

 

BAŞARISIZ OLDUN, BAŞKANLIĞA VEDA ET DEMEK İSTEDİM…

 

Bavul tartışması üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin öncelikle bir düzeltme yapma gereği duyduğunu ifade eden Başkan Ülgür Gökhan; “Yanlış anlaşılma var diye düşünüyorum, umarım öyledir. Sayın Makas’a şunu söylemeye çalıştım, ben bavulunu al bu şehirden git falan demedim, imada etmedim. Ben bavulunu hazırla, il başkanlığından ayrılmaya hazır ol anlamında söyledim. Niye çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale teşkilatı Çanakkale’de başarısızlıkla sonuçlandırdı bu seçimi. Tamam genelde meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimi eyvallah sıkıntı yok ama Çanakkale’de hem merkez ilçede kemde genelde başarısız oldunuz ve bir vekil kaybettiniz. Oy oranınız düştü. Bizim adayımız merkezde yüzde 72 oy aldı. İl genelinde yüzde 58.8 oy aldı.

 

KÖPÜRTTÜKÇE KÖPÜRTTÜNÜZ…

Her aşamada CHP adayının arkasında kaldınız. Dolayısıyla da hani diyorsunuz ya Kemal bey gitmeli, gitsin. Bende diyorum ki sende bavulunu hazırla. Nereye hazırla partide hazırla evine dön anlamında. Onun özelinde iki insanı karşılıklı özel sosyal medyasından özelde yazdığımız bir şey. Ben ne mecliste, ne basının karşısında söylemedim, ne ulu orta yerde konuştum bunu. Burada özelde o yazdı ben yazdım konu kapandı. Siz köpürttükçe köpürttünüz.

 

BİZİ DİNSİZLİK, KİTAPSIZLIK, KAFİRLİKLE NİTELEDİNİZ…

 

Helal etmeyin konusu ise evet helalleşmeyin diyorum, helal etmeyin diyorum, helal etmiyorum. Çünkü o kadar çok hakkımızı yediniz ki. O PKK’lılar ile olan videolar ve daha neler neler. Üstelik bizi neyle nitelediniz biliyor musunuz, ben alındım başkası alınmamış olabilir. Dinsizlik, kitapsızlık, kafirlikle nitelediniz. Onun için hakkımı helal etmiyorum etmeyeceğim de” dedi.

 

YENİLGİNİZİN HESABI SORULACAK SİZDEN NOKTA…

 

Başkan Gökhan sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “Napayım ben bavulu şimdi. Diyorsanız önümüzde yerel seçimler var sen bavulunu toplayacaksın, bende size şunu söyleyeyim. Biz sizin parti gibi değiliz. Bizim yöntemlerimiz farklı. Benim bavulumu ancak bana örgütüm toplatır. Hep ön seçimi savundum, hep ön seçimle geldim ve örgütün kararına hep saygı duydum. Başarısız oldunuz bunu örtmeye çalışıyorsunuz, Çanakkale’de ki mağlubiyetinizin, bu yenilginizin hesabı sorulacak sizden nokta.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş