MİDE BULANDIRICI..!

Çanakkale bölgesinde yoğun ilgi gören deve güreşlerinde, dana ve deve sucuğu adı altında domuz eti satıldığına yönelik iddialar mide bulandırdı. Güreş organize eden belediyelerin, sucuk satışı için izni verdikleri firmaları acil olarak açıklaması bekleniyor…

MİDE BULANDIRICI..!
Yayınlama: 27.03.2018
7.313
A+
A-

Çanakkale bölgesinde yoğun ilgi gören deve güreşlerinde, dana ve deve sucuğu adı altında domuz eti satıldığına yönelik iddialar mide bulandırdı. Güreş organize eden belediyelerin, sucuk satışı için izni verdikleri firmaları acil olarak açıklaması bekleniyor…

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 173 firmaya ait 282 parti ürün 23 Mart 2018 tarihinde açıklanmıştı. Bakanlığın internet sitesinde ilan edilen o firmalar arasında bir isim Çanakkale’de infial uyandırdı. Çünkü Çanakkale bölgesinde satış yaptığı iddia edilen o firmanın, dana eti adı altında ürettiği sucuklarda domuz eti tespit edildi.

 

DANA VE DEVE DİYE DOMUZ ETİ YEDİRMİŞLER…

 

İddiaların odağında Biga yer almakla birlikte deve güreşi düzenleyen tüm ilçe ve beldeler zan altında kaldı. Ürünlerinde domuz eti tespit edilerek faaliyetlerine son verilen Vardar Ege Et ve Et Ürünleri firmasının, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık himayesinde, Biga Devecilik Kültürü ve Deve Sevenler Derneği katkılarıyla 4 Şubat 2018 tarihlerinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Deve Güreşlerinde kiralama yoluyla stand açarak sakıncalı sucukları sattığı ileri sürüldü. Hatta aynı firmanın bir hafta boyunca ilçenin bazı bölgelerinde satışını sürdürerek binlerce kişiye tonlarca sucuk sattığı iddia edildi.

Yerel bir gazete ve internet haber sitesine ait bu iddialar sadece Biga’da değil tüm bölgede mide bulandırdı. Çünkü merkezde dahil olmak üzere Çanakkale’nin bir çok ilçe ve beldesinde organize edilen deve güreşlerinde stant açan sucuk firmalarının hangileri olduğu bilinmezken sattıkların sucukların içeriği akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

 

BİR HARF DIŞINDA HERŞEY AYNI…

 

Biga Belediyesi ise resmi web sitesinden “Yalan ve İftiraya Karşı” adı altında bir basın açıklaması yayınladı ve firma isminde ki tek bir harf değişikliği ile iddiaları yalanlayarak kendini aklamaya çalıştı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü imzalı o açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Biga Belediye Başkanı İsmail Işık himayesinde ve Biga Devecilik Kültürü ve Deve Sevenler Derneği katkılarıyla 4 Şubat 2018 tarihlerinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Deve Güreşleri’nde ise Aytaç Vardar Sucuk İmalatı’nın Vardar Efe Et ve Et Ürünleri bandrollü firmasının deve sucukları satılmıştır. Bakanlıkça dana eti satışı sakıncalı bulunan Vardar Ege Et ve Et Ürünleri Biga’da satış yapmamış, Vardar Efe Et ve Et Ürünleri adlı firma Biga’da deve sucukları satmıştır. Yani etkinlikler sırasında satılan deve sucukları Vardar Ege Et ve Et Ürünlerine ait değil, Vardar Efe Et ve Et Ürünleri’ne aittir.”

 

BİGA BELEDİYESİ, FİRMA VE SUCUKLARIN DENETLENDİĞİNİ SAVUNDU…

 

Açıklamanın devamında, ilgili firmanın sucuklarının denetlendiği vurgulanarak; “Deve Güreşleri başlamasına 3 gün kala satışına izin verilmiş ve firma ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürlüğü’nden gelen ekipler, ilgili firmanın sucuklarından numuneler almış ve deve sucuklarının satılmasında herhangi bir sorun görmemişlerdir. Dolayısıyla bu firmaları açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili Biga İlçe Müdürlüğü, gerekli incelemeleri gerçekleştirmiş ve halk sağlığına tehdit oluşturabilecek herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı bilgisini paylaşmıştır. Ki son yıllarda olması gerektiği gibi gıda denetimleri çok ciddi bir şekilde yürütülmektedir. İlgili bakanlıkça, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 769 firmaya ait 1605 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edilmiştir” denildi.

 

HALK BELEDİYELERDEN AÇIKLAMA BEKLİYOR…

 

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Vardar Ege Et ve Et Ürünleri firması mühürlenerek ticari faaliyetine son verildi ancak vatandaşın şüpheleri sona ermedi. Çünkü Biga Belediyesinin açıkladığı, Vardar Efe Et ve Et Ürünleri firmasına ait şuana kadar resmi bir kayda ulaşılamadı. Şimdi herkes şirket adında sadece tek bir harf değişikliği taşıyan bu iki firma farklı mı? Yoksa aynı kurumun farklı markaları mı? Gibi benzer sorularının yanıtını arıyor.

Öte yandan Çanakkale bölgesinde deve güreşi organize eden ve adı geçen firmalar yada benzeri ile sucuk satışı için sözleşme imzalayan belediyelerin, konuyla ilgili açıklama yaparak satılan sucuk ürünlerini tek tek açıklaması ve kamuoyunu rahatlatması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş