MİLLETVEKİLİ SAYILARI DEĞİŞEBİLİR..!

MİLLETVEKİLİ SAYILARI DEĞİŞEBİLİR..!
Yayınlama: 17.05.2023
Düzenleme: 17.05.2023
2.315
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’ten ıslak imzalı tutanaklarla YSK sistemindeki tutanaklar arasındaki farkı açıkladı. Erkek, şu ana kadar cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili 2 bin 269 sandıkta sonuçların yanlış girildiğini açıkladı. Milletvekili seçiminde de İYİ Parti ve CHP aleyhine toplam 4 bin 825 sandıkta sonuçların farklı girildiğini söyledi.

 

Maç yeni başlıyor diyen Çanakkale Milletvekili Erkek, tüm seçmenleri 28 Mayıs’ta mutlaka sandığa giderek oy kullanmaya davet etti…

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 14 Mayıs seçim sandıkları sonuçlarıyla YSK sistemine girişler arasında büyük farklar olduğunu açıkladı. İşte CHP’li Erkek’in o açıklamaları…

 

– 14 Mayıs’taki seçimde yurt içinde 192 bin 214 sandığımız vardı, yurt dışında 9 bin 503 sandığımız vardı, toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yani yüzde 99.9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik. O küçücük oranı da kontrollerini yapıyoruz, sistemimize gireceğiz.

 

FARKLILIK VARSA KIRMIZI ALARM VERİYOR…

 

– Bizim kendi sandık sonuç tutanağımız ile YSK’nın arasında bir uyuşmazlık var ise bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Bunu hem genel merkez hem il hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var.

 

İŞTE SONUCU FARKLI GİRİLEN SANDIK SAYISI…

 

– Size tam rakamları vereceğim. Toplam 201 bin 807 sandık. 2 bin 269 sandıkta, cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettik. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve İYİ Parti aleyhine.

 

– İlçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları düzeltilirken bazı maddi hatalar da ilçe seçim kurullarında düzeltiliyor. Birkaç örnek vereceğim, kırmızı yansı bunu biz de görüyoruz il ve ilçe başkanlıkları da görüyor.

 

KILIÇDAROĞLU OYLARI İNCE’YE YAZILMIŞ…

 

– Örneğin, cumhurbaşkanlığı için Sultangazi Nuri Pakdil Anadolu Lisesi 1374 nolu sandık. Kılıçdaroğlu 260 oy almış 76 yazılmış, Erdoğan 72 almış sisteme 248 olarak girmiş. İtirazlar yapılmış, YSK kararıyla itiraz haklı bulunmuş YSK sistemine de doğru olarak girmiş.

 

– Bir örnek daha Elazığ Merkez ilçe 105 nolu sandık… Kılıçdaroğlu’nun 95 oyu var ama sistemde bu oy Muharrem İnce’ye yazılmış. İtiraz edilmiş ve düzeltilmiş.

 

– Malatya Battalgazi birinci ilçe seçim kurulu, iki sandıktan örnek vereyim çok var; 1050 nolu sandıkta Kılıçdaroğlu 228 oy almış ama bu oylar Muharrem İnce’ye yazılmış.

 

– Yine Battalgazi’de 1053 nolu sandık, Kılıçdaroğlu’nun 50 oyu Muharrem  İnce’ye yazılmış. Böyle yüzlerce örnek var.

 

SONUÇLARI DEĞİŞTİRMEYECEK OLSA DA…

 

– Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanakları hem YSK tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Yurt dışındaki oylar da tek tek takip edilmiştir.

 

İSTANBUL’DA 513 SANDIKTA İTİRAZ YAPILDI…

 

– İstanbul’da cumhurbaşkanlığı için 107, milletvekilliği için de 396, toplam 513 sandıkta itirazlar yapıldı. Bunların da sonuçları takip ediliyor.

 

– 28 Mayıs’taki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti, ve bu seçimin kazananı olmadı. TC’ni yöneten yürütmenin başı, cumhurbaşkanı güvenoyu alamadı seçmenden.

 

MİLLETVEKİLİ SAYILARI DEĞİŞEBİLİR…

 

– Milletvekilliğinde bazı yerlerde 100 oyla, 200 oyla farklılıklar olabilir. Maraş’ta ikinci milletvekilliği için, İstanbul 3. Bölge için. Her oy yakın şekilde takip ediliyor. Bu konuda herkes müsterih olsun.

 

YANLIŞ PAYLAŞIMLAR HEPİMİZİ YORUYOR…

 

– Yanlış bilgilendirme de hepimizi çok yoruyor. Almanya Bremen’den paylaşılmış. Şu kadar seçmen var, şu kadar geçerli oy çıkmış. Bin 138 seçmeni var, geçerli oy nasıl 10 bin 680 olur. Bir kere Bremen’de kayıtlı seçmen yok. Hepsi Hannover’e bağlı, toplam seçmeni 114 bin 119. Ve Bremen’de kullanılan oy da 12 bin 151. Ve Hannover seçmenine bağlı bunlar. Bunlar hepsi tek tek takip ediliyor.

 

– Biliyorsunuz yurtdışındaki seçmenler her yerde oy kullanabilir. Türkiye’de bulunuyorsa buradaki gümrük kapılarında da oy kullanabilir. Nerede kullanılırsa kullanılsın sisteme giriyor ve takip ediliyor.

 

9.5 MİLYONA YAKIN SEÇMEN İRADESİNİ ORTAYA KOYMAMIŞ…

 

­­– 64 milyonun üzerinde seçmenimiz var. 55 milyon 833 bin 172 seçmen oy kullanmış. Bu oyların da 1 milyon 37 bin 103’ü geçersiz. Sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin 595 seçmen var. Geçersiz oylarla birlikte topladığımızda sandığa gitmeyen seçmeni 9 milyon 332 bin 698 seçmen yani 9,5 milyona yakın seçmen iradesini ortaya koymamış. Sandığa gitmemiş ya da gitse de geçersiz oy kullanmış.

 

BU MAÇ SIFIR SIFIR BAŞLIYOR…

 

Bu seçim, önümüzdeki seçim 28 Mayıs’taki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti ve bu seçimin kazananı olmadı. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı seçmenden güvenoyu alamadı. Şimdi yeniden seçime gidiyoruz. Daha doğrusu yeni bir maça çıkılacak ve bu maç sıfır sıfır başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin. Özellikle gençler, özellikle kadınlar. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen milyonlarca seçmen, 1 milyonun üzerinde geçersiz oy kullanan seçmen, bu seçim çok daha basit.

 

TEK ADAM REJİMİNE DEĞİL DEMOKRASİYE OY VERECEĞİZ…

 

–İki aday; küçük normal bir oy pusulası ve biz sağ taraftaki adaya oyumuzu verirken şuna da oy vereceğiz aslında. Eşitliğe, özgürlüğe, adalete, kardeşliğe, liyakate, hakkaniyete, demokrasiye oy vereceğiz. Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz. Demokrasiye oy vereceğiz. Bugün maalesef liyakatsizliği, adaletsizliği, baskıları istikrar diye pazarlamak isteyen bir zihniyet var. Öyle ya bütün gücü bir kişiye verdiğinizde sonuç ortada, tablo ortada, ekonomik kriz ortada, eğitim, adalet, sığınmacılar, Türkiye’nin bütün temel sorunları daha da derinleşiyor. Neden? Çünkü bütün güç bir kişide toplanmış ve bunu istikrar diye pazarlamaya çalışıyorlar. Evet, 28 Mayıs’ta bunun kararını da verecek milyonlarca seçmen. Bu adaletsiz düzen devam mı etsin, bu adaletsiz düzen değişsin mi? 28 Mayıs’ta iki aday var. Bir adaya, sağ taraftaki adaya oy vereceğiz ve demokratik hukuk devletini hep birlikte tesis edeceğiz. Tek adam rejimine değil demokrasiye oy vereceğiz ve Türkiye’nin yarınını hep birlikte inşa edeceğiz.

 

UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR, UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR…

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’. CHP olarak kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak bizim temelimizde, CHP’nin temelinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk vardır. CHP’nin temelinde Kuvayı Milliye vardır ve biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. 28 Mayıs’ta demokrasiyi, baharı, mutluluğu hep birlikte yakalayacağız çocuklarımızın geleceği için gelecek nesiller için.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş