MİLLİ VE YIKILMAZ BİR RUH..!

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı; “15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır” dedi…

MİLLİ VE YIKILMAZ BİR RUH..!
Yayınlama: 16.07.2017
2.887
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliğin organizasyonuyla anıldı.

 

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü başladı.

 

Yürüyüşe, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ve eşi Emel Ertem, Çanakkale Belediye Başkanvekili Mehmet Soylu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Tarihi Gelibolu Alan Başkanı İsmail Kademir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda vatandaş ellerinde ki Türk bayraklarıyla katıldı.

 

 

Yürüyüşün ardından iskele meydanında Mehteran Takımı marşlar çaldı. Bir çoğunun üzerinde 15 Temmuz tişörtü bulunan vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile İskele Meydanı’nı doldurdu. 15 Temmuz şehitleri için Kur-an’ı Kerim okundu, İl Müftüsü Arif Gökce dua yaptırdı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Türk Milletinin 15 Temmuz günü, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceği, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm cihana gösterdiğini söyledi.

 

15 Temmuz akşamı Türk Milletinin darbeye dur dediğini belirten Vali Tavlı, “Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ’cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye ‘dur’ demiştir. Vatan ve millet, Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan bu hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar’da doğan Çanakkale ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında, 15 Temmuz’da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz’da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişine direnen ruh Çanakkale Ruhu’dur. Kurtuluş Savaşı Ruhu’dur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma meydanda kurulan dev ekranlardan yansıtıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz klibinin gösterimi yapıldı. Konuşmaların ardından Abdülkadir Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Etkinlikte sala okunup şehitler için dua edildi. Anma programı çeşitli etkinlikler ile sabah kadar devam etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.