Minnet. Saygı ve Özlemle…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yılı dolayısıyla, kent merkezinde tören düzenlendi. Saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte kentte adeta hayat durdu.

Minnet. Saygı ve Özlemle…
Yayınlama: 10.11.2016
1.910
A+
A-

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 08.55’de Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenklerin konulmasının ardından saat 09.05’de verilen ‘Tİ’ işaretiyle birlikte adeta zaman durdu ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Çanakkale caddelerinde de siren sesleri eşliğinde adeta hayat durdu. Bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları açarken, bazı vatandaşlar ise saygı duruşu esnasında gözyaşlarına hakim olmadı.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak bayrak göndere çekilip, daha sonra ise yarıya indirildi. Atatürk Anıtı yanına hazırlanan meşaleler yakıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş