Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü’nde ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapımı yarıda kalan 15 bin kişilik cami inşaatına Diyanet İşleri Başkanlığından 2.5 milyon TL yardım geldi…
Yapımı, Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği tarafından üstlenilerek 2 yıl önce ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü’nde temeli atılan ancak ekonomik sıkıntılar ve biriken borçlar nedeniyle inşaatı yarım kalan Terzioğlu Kampüs Camii’ne Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yardım yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami inşaatı için 2.5 milyon TL’lik yardım yapıldığı açıklandı.
AYNI ANDA 15 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK…
30 bin metrekare alan içerisine yapılacak olan caminin yüzde 70’e yakın yapım işlemleri tamamlandı. En kısa süre içerisinde tamamlanarak açılışının yapılması planlanan Terzioğlu Kampüs Camiinde aynı anda 15 bin kişi ibadet etme imkanı bulacak.
Türk İslam mimarisinin yıldızı olan Sultan Ahmet Camii örnek alınarak inşa edilen ve toplam da 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan cami tamamlandığında 8 bin metrekare namazgah alanı, 6 minare ve 2 şerefe ile hizmet verecek.
Terzioğlu Kampüs Camii için yardım talebi iletilen Diyanet İşleri Başkanlığı, caminin inşası için 2.5 milyon TL’yi Terzioğlu Kampüsü Camii ve Müştemilatını Yaptırma Yaşatma Derneği hesabına yatırdığı öğrenildi.
5 MİLYON LİRALIK BORÇ İNŞAATI DURDURDU…
Cami inşaatının borç batağında olduğunu açıklayan Çanakkale Müftüsü Arif Gökce, daha önce yaptığı açıklamada; “Bugüne kadar camimize 11 milyon lira hak ediş yapılmış. 11 milyon liranın 7 milyon lirası ödenmiş. Bu parayı da Diyanet İşleri Başkanlığımız göndermiş. Şu anda 5 milyon liraya yakın borç var. Yani içerdeyiz. 5 milyon lira borçtayız. Onun için hem kış sebebiyle hem mevsimsel olarak hem de bu paranın ödenemeyişi sebebiyle müteahhit firma biraz ara vermiş. 5 milyon lira az para değil. Dolayısıyla şu anda 5 milyon içerdeyiz” demişti.
PARMAĞINIZDA Kİ YÜZÜĞÜ, KULAĞINIZDA Kİ KÜPEYİ VERİN…
Cami inşaatının tamamlanması için halka yardım çağrısında bulunan Müftü Gökce, “Fazla değil yani bizim hanımlar şu parmaklarındaki yüzüğü çıkarıp verseler bu eser biter. Kulağındaki küpeyi çıkarıp versin. Bu eser hiç kimseye bir şey demeden bitebilir. İnsanlar mesela malzeme yardımı yapabilirler. Birisi ‘Minareyi ben bitirteyim’ diyebilir. Efendim birisi işte ‘Boyasını ben yaptırayım’ diyebilir. Biri çıkıp ‘Tamam bundan sonra burayı devralıyorum. Benim babamın adını buraya verin’ dese. Önemli olan caminin bitmesidir. Adının ne olacağı tartışması değildir. Bütün bunlara açığız” şeklinde açıklamada bulunmuştu.