NARKOTİMLER ÇANAKKALE’DE

“Narkotim Projesi” Çanakkale’de de faaliyeti geçirildi. Uyuşturucu ile artık onlar mücadele edecek. Narkotim timleri kısa sürede 24 olaya müdahale etti.

NARKOTİMLER ÇANAKKALE’DE
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
4.348
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı” kapsamında yürütülen çalışmalara ek olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Narkotim Projesi” Çanakkale’de de faaliyeti geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, proje ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek üzere polisiye tedbirlere ilave olarak narkatik polisinin sokaktaki etkinliğini arttırmak, uyuşturucu sorununa lokal düzeyde çözüm yolları üretmek, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek hedefleniyor.

Projeyle okul ve eğitim alanlarının önü ve çevresi, öğrenci ve gençlerin yaşam alanları, suçun odağı haline gelen bölge, mahalle ve sokakta uyuşturucu ve zararlı maddelerin satışının engellenerek kalıcı ve etkin çözümlerin üretilmesi amaçlandı.

Narkotimler, psikolog ve sosyologların yanı sıra belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlarıyla mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak.

Çanakkale’de başlatılan çalışmalar kapsamında, kentte 24 olay tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda, 18,85 gram bonzai olarak bilinen sentetik cannabinoid maddesi, 11,84 gram toz esrar, 16 adet excstasy hap, 1,34 gram kubar esrar, 2 adet yeşil reçeteye tabi xanax hap ele geçirilirken 31 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.