O GERÇEK BİR KAHRAMANDI

Terörle mücadelede destan yazan ve darbe girişiminin önlenmesinde kilit rol üstlenmesiyle tanınan Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın vefatı görev yaptığı Gökçeada’yı yasa boğdu…

O GERÇEK BİR KAHRAMANDI
Yayınlama: 01.06.2017
12.034
A+
A-

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 asker arasındaki Tümgeneral Aydoğan Aydın, bölücü terör örgütü PKK’yla mücadelede pek çok başarılı operasyona imza atmıştı. Aynı zamanda 15 Temmuz tarihinde darbe girişimine karşı durarak simge isimlerden biri olmuştu.

 

 

Aynı kazada şehit olan Gelibolulu Binbaşı Koray Onay’ın ardından Tümgeneral Aydın’ın şehitlik haberinin alınması Çanakkale’de yürekleri bir kez daha dağlayarak acıyı katladı. Çünkü o şehit kahramanın Gökçeadalıların gönlünde de ayrı bir yeri var. 2010-2012 yılları arasında Gökçeada’da Komando Alay Komutanlığı görevini yapan Tümgeneral Aydoğan Aydın, ada halkı tarafından çok sevilen bir isimdi.

 

GÖKÇEADA’DA MATEM HAVASI HAKİM…

 

Gökçeadalıları mateme boğan acı haberin ardından sosyal medya adeta yıkıldı. Adalıların gönlünde taht kuran komutan için övgü dolu paylaşımlar yapılırken saygı ve rahmetle anıldı. Bir ada sakini Tümgeneral Aydoğan Aydın için duygu yüklü şu ifadeleri kullandı; “Gökçeada Alay Komutanları ailemizden biri gibi olurlar. Ne zaman halk dara düşse onlar yanımızda olur. O kadar aileden biri olurlar ki terfi ettikleri haberleri bayram olur adada. Bugün akşam saatlerinde aldığımız kara haber adanın tamamında matem havası estirdi tabiri caizse. Görev sürecinde babacan tavırları mütevaziliği ve gayreti ile herkesin gönlünde taht kuran Aydoğan Paşamız mübarek bir günde şehadet şerbetini tattı. Rabbim ona ve beraberinde şehit düşen askerlerimize rahmeti ile merhameti ile muamele eylesin. Mekanları Cennet olsun. Rabbim Efendimize komşu eylesin. Başta kederli aileleri olmak üzere Tüm adalı dostlarımız ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim. İyi bir komutan güzel gönüllü bir insandın Paşam buna şehadet ederiz…”

 

BİR ÇOK ÜSTÜN BAŞARILI GÖREVDE BULUNMUŞTU…

 

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve yüksek gerilim hatlarına takılarak, saat 20.55 sularına düşen AS 532 COUGAR tipi helikopterde şehit olan 13 asker arasında yer alan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1987 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Aydın, 1988-1992 yıllarında İstanbul 6’ıncı Piyade Tugay Takım Komutanlığı, 1992-1998 yıllarında Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM Komutanlığı gerçekleştirdi. Aydın, 2000-2001’de Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığında Harekat Şube Müdürlüğü, 2001-2008’de Özel Kuvvetler Komutanlığında Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı, 2008-2010’da Almanya’da NATO daimi görevinde bulundu. Aydın, 2010-2012 yılları arasında Gökçeada’da Komando Alay Komutanlığı, 2012-2016’de Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaptı. Aydın, 2016 yılından itibaren Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevini üstleniyordu.

 

KATO’DA VE DAHA BİRÇOK BÖLGEDE DESTAN YAZDI…

 

Bölücü terör örgütü PKK’yla mücadelede pek çok operasyonda yer alan Şehit Tümgeneral Aydın, İkiyakalar Dağlarında, Kato’da ve daha birçok bölgede destan yazdı. Helikopter kazasında şehit olan diğer askerler de Şırnak’ta ve son dönemde Kato Dağı bölgesinde çok sayıda başarılı operasyon gerçekleştirmişti.

 

HER GİRDİĞİ MAĞARADAN HEYECANLA BİLGİ AKTARDI…

 

Şehit Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın operasyonlarda her girdiği mağarada üstlerine heyecanla telefon edip bilgi verdiği aktarıldı. Aydın’ın bu görevinden önce Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu ve Kayseri’de nadiren kaldığı öğrenildi. Aydın’ın genellikle Cizre, Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin ve İkiyakalar dağlarında görev yaptığı öğrenildi.

 

TERÖR ÇEMBERİNİ YARDI, TİMİNİ KURTARDI…

 

Özel Kuvvetler Komutanlığında TİM ve tabur komutanlığı görevlerini de icra eden Aydın, Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyonların çoğunda yer aldı. 1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında TİM komutanıyken bir ara kendisinden ve TİM’inden irtibat kesilen Aydın’ın bir anda TİM’iyle çemberi yararak ve PKK’lı teröristlerin birçoğunu etkisiz hale getirerek yurda döndüğü öğrenildi.

 

BİR TEK ER DAHİ DIŞARI ÇIKMAYACAK…

 

Aydoğan Aydın, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) tarafından yapılan askeri darbe girişimini öğrenir öğrenmez komutanlığını yaptığı tugayı aradı ve verdiği talimatta “Bir tek er dahi dışarı çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Kayseri Komando Tugay Komutanı iken, YAŞ toplantısı sonrasında tümgenerallik rütbesine terfi eden Aydoğan Aydın, Kayseri’de 15 Temmuz gecesi askerlerin dışarıya çıkmasını engelleyen komutan olarak biliniyordu.

 

Hakkari’de FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınmış, ancak daha sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.