OKULLARA GÜVENLİK KORİDORU..!

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri her türlü zararlı alışkanlık ve kişilerden korumak için okulların çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. Gençlere yiyecek yerine zehir servis edilmesin diye ekmeklerin arasına bile tek tek bakıldı…

OKULLARA GÜVENLİK KORİDORU..!
Yayınlama: 24.10.2017
7.692
A+
A-

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri her türlü zararlı alışkanlık ve kişilerden korumak için okulların çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. Gençlere yiyecek yerine zehir servis edilmesin diye ekmeklerin arasına bile tek tek bakıldı…

 

Dünyada hızla artan uyuşturucu madde kullanımı özellikle genç nesli büyük ölçüde tehdit ediyor. Uyuşturucuların çeşidi artarken velilerin korku ve tedirginliği de aynı oranda katlanıyor. Çünkü fiyatı düşük, ölüm riski büyük olan bu yeni nesil kimyasal uyuşturucular için zehir tacirleri okullar da ki öğrencileri hedef seçiyor.

 

 

Ancak Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri sadece uyuşturucuya karşı değil her türlü zararlı alışkanlıktan korumakta ve okulları daha güvenli kılarak huzuru sağlamakta kararlı. Bu amaçla polis tarafından okulların çevresinde adeta bir güvenlik koridoru oluşturuldu. Özellikle okulların giriş ve çıkış saatlerinde asayiş ve trafik yönünden ekip bulundurulurken aynı zamanda şok uygulamalarla geniş kapsamlı denetimlerde başlatıldı.

 

 

Bu kapsamda Asayiş, Çocuk ve Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince okullar bölgesi olarak bilinen liselerin yoğun olarak bulunduğu Esenler Mahallesinde 4 ayrı ekibin ortak çalışmasıyla okulların öğle tatilinde uygulama yapıldı. Gerçekleştirilen denetimlerin, okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla okul çevrelerinde şüpheli şahısların incelenmesi, paket servis yapan kuryelerin kontrol edilmesi, sigara ve zararlı alışkanlıkları önlenmesi, okulla ilgisi olmayan kişilerin okul çevresinden uzaklaştırılması ve uymayanlar hakkında idari yaptırım uygulanması gibi amaçları içeren önleyici tedbirler olarak planlandığı öğrenildi.

 

 

Aşayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şüpheli şahısların genel bilgi taraması ve üst aramasını gerçekleştirirken, Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri paket servis yapan kuryeleri ve kullandıkları motosikletleri inceledi. Çocuk Şube polisleri ise okulla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki şahısları inceleyip bölgeden uzaklaştırırken, sigara gibi kötü alışkanlıkları bulunan öğrencileri belirleyerek ailelerini bilgilendirdi. Öğrencileri zararlı alışkanlık ve kişilerden korumayı amaçlayan ekipler, fastfood kuryelerinin okullara getirdiği yiyecekleri bile tek tek inceleyerek ekmeklerin içerisine zararlı bir madde gizlenmesin diye kontrol etti.

 

 

19 paket servis kuryesinin kontrol edildiği uygulamada 100 dolayında şahıs sorgulanırken bir kafeterya da denetlendi. Herhangi bir suç unsuruna rastlanılmazken birkaç motosikletli kuryeye trafik cezası uygulandı ve okul içinde bulunan 2 ilgisiz kişiye tebligat yapıldı.

Ağırlıklı olarak liseleri kapsayan ancak tüm okulların yakınında oluşabilecek tehlikeleri bertaraf etmeyi amaçlayan denetimlerin imkanlar ölçüsünde her gün bir veya birkaç okul çevresinde sürekli olarak yapılmasının planlandığı bildirildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.