Önce Vali Ardından Polisler Alındı

Valilik makamında yaşanan skandal sonrası başlatılan soruşturma kapsamında müfettişin hazırladığı rapor doğrultusunda iki koruma polisinin görev yerinin değiştirildiği iddia edildi.

Önce Vali Ardından Polisler Alındı
Yayınlama: 23.12.2016
8.114
A+
A-

Çanakkale Valiliği görevine 25 Ağustos 2015 tarihinde atanan Hamza Erkal, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası Çanakkale’ye atanan valiler arasında 1 yıl 16 günlük görev süresiyle en kısa süre valilik yapan isim oldu.

 

Bu ünvanla adı Çanakkale tarihine geçen Erkal’ın gidişinde makamında Vakıflar Bölge Müdürü ile yaşadığı tartışma kritik rol oynamıştı. Ancak sadece Hamza Erkal değil ardından verilen emri yerine getiren koruma polisleri de cezalandırıldı.

 

GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ…

 

Yaşanan tatsız olay sonrası Vali Hamza Erkal, merkeze çekilmiş ve arkasından Çanakkale’ye müfettiş gönderilerek soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturma kapsamında olay sırasında görevli olan ve valinin talimatıyla Vakıflar Bölge Müdürünü makamdan çıkaran iki koruma polisinin de ifadesi alındı ve güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Vali Orhan Tavlı’nın göreve başlamasından sonrada hizmete devam eden iki koruma polisi geçtiğimiz günlerde valilikten alınarak görev yerleri değiştirildi. Bu değişikliğin yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği ve yaşanan tartışmaya dahil olarak valinin emrini doğrultusunda müdürü makamdan çıkarmalardan kaynaklandığı ileri sürüldü. İkilinin yerine başka memurlar görevlendirilirken artık polislerin benzer bir durum karşısında nasıl hareket edecekleri, emir nerden gelirse gelsin demiri kesecek mi merak edilir oldu.

 

NELER YAŞANMIŞTI…

 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ilgili kangren haline dönüşen sorunların çözümünde hassas davranılmaması ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine Vali Hamza Erkal’dan gelen talep doğrultusunda Balıkesir’de bulunan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, makama gelmişti.

İddialara göre Vali Erkal’ın eleştirileri sert olurken makamdan çıkmasını istediği Erarı, bu talebe uymayınca ikili arasında tartışma birden hararetlendi ve sesler makam dışına taştı.  Zili çalarak çağırdığı koruma polislerinden Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı’yı makamdan çıkartmalarını istedi. Bu sırada sesler yükselirken iddialara göre koruma polisleri ile bölge müdürü arasında itiş kakış yaşandı. Makamdan ayrılan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı hastaneye giderek darp edildiğini dair rapor almak istediği ancak Devlet Hastanesinden rapor verilmediği ileri sürüldü. Vali Hamza Erkal ise Bölge Müdürü’yle ilgili şikayetçi olurken daha sonra ise bu şikâyetten vazgeçti.

 

YEĞENİ KOLLADI, VALİYİ YOLLADI

 

Vali Hamza Erkal’ın makamında Muhammet Şakir Erarı’ya tepki göstermesinin sebebinin, Bölge Müdürünün görüşme sırasında gizlice telefonuyla ses kaydı yapmak istemesi olduğu iddia edilmişti.

Bu olaydan sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşinin yeğeni olan Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı hakkındaki çok ciddi iddialarla birlikte görevine devam ederken özellikle 15 Temmuz darbe girişimi gecesini çok başarılı bir şekilde yöneten ve FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına karşı kararlı bir mücadele gerçekleştirilen Hamza Erkal merkez valiliğine çekilerek cezalandırılmıştı…

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş