PATLAYACAK SANDILAR..!

Askeriyeye ait eğitim alanında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken alanda mühimmat bulunma ihtimali karşısında vatandaşlar patlama korkusu yaşadı…

PATLAYACAK SANDILAR..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
4.977
A+
A-

Çanakkale 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nın kullanılmayan eski eğitim alanında çıkan yangın kısa sürede ağaçları tutuştururken, alevlere havadan ve karadan müdahale edildi.

Çanakkale’de saat 12.15 sıralarında Esenler Mahallesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Karacaören yolu arasında bulunan116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’na ait tel örgülerle çevrili kullanılmayan eski eğitim alanında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Otların tutuşması ile çıkan alevler kısa sürede büyüyüp eğitim alanındaki ağaçlara sıçradı. Yangına 1 helikopter, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ve Çanakkale Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti.

Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın helikopteri defalarca alevlere sorti yaparken içeride de erler kazma ve küreklerle yangını söndürmek için mücadele etti. Söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye eri de dumandan etkilendiği için Çanakkale Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Alevler tel örgüleri aşıp askeri bölge dışında ki boş araziye de sıçradı. Yangının evlere ulaşmasını engellemek için çevrede oturan vatandaşlarda çoluk çocuk, genç yaşlı demeden kimi bahçe hortumu, kimi su bidonu, kimi ise bulduğu bir dal parçasıyla alevlere müdahale etti. Askerler tarafından yangın alanından çıkarılarak itfaiye erlerine teslim edilen bir kaplumbağa ise hafif yanıklarla kurtuldu.

Askeri sahanın kullanılmadığı için boş olduğundan haberdar olmayan vatandaşlar içeride mühimmat olabileceği endişesiyle muhtemel bir patlamanın korkusunu yaşadı. Korkuyu alan içerisinde bulunan ve ne için kullanıldığı bilinmeyen tank tipi depolarda körükledi. Askeri yetkililerin endişelenecek bir durum olmadığını bildirmesi üzerine çevre sakinleri rahat bir nefes aldı.

Havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alınarak alevler söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ederken yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş