SABRIN SONU SELAMET..!

Partisine en zor gününde sahip çıkan MHP İl Başkanı Hakan Pınar, bugün gerçekleşen aday tanıtım töreninde duygu dolu anlar yaşadı. Aday tanıtım törenine yoğun katılımdan dolayı gözlerinin içi gülen Pınar, ‘‘Buğulu gözlerle kim gelecek kim gidecek diye bakıyorduk. Bugün muhteşem bir manzara var. Gerçekten sabrın sonu selamet’’ şeklinde konuştu…

SABRIN SONU SELAMET..!
Yayınlama: 01.05.2018
10.868
A+
A-

Partisine en zor gününde sahip çıkan MHP İl Başkanı Hakan Pınar, bugün gerçekleşen aday tanıtım töreninde duygu dolu anlar yaşadı. Aday tanıtım törenine yoğun katılımdan dolayı gözlerinin içi gülen Pınar, ‘‘Buğulu gözlerle kim gelecek kim gidecek diye bakıyorduk. Bugün muhteşem bir manzara var. Gerçekten sabrın sonu selamet’’ şeklinde konuştu…

 

Milliyetçi Hareket Partisi 2 milletvekili aday adayını bugün basına ve kamuoyuna tanıttı. Aday tanıtım törenine partililer yoğun ilgi gösterdi. Aliye Ertopçu ve Evren Yalçın’ın adaylık açıklamasından önce söz alan MHP İl Başkanı Hakan Pınar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

KORKAK BİR FARE GİBİ SAKLANIYORDU…

 

1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından partileri üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığını ifade eden Pınar, ‘‘O günlerden bu günlere geldik. Çok şükür, hakikaten sabrın sonu selamettir. Bekledik, sabrettik, kırmadık, incitmeden çok şükür bu günleri de gördük. Hatta o günlerden kısa hatırlatmalar yapayım. Özellikle liderimizin şahsında ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurumsal kimliği üzerinde çok yakışıksız, gayri ciddi ve gayri ahlaki bulduğumuz bir takım kampanyalar yürütüldü. Hatta nihai olarak seçim beklentisi noktasında Ankara 2. İcra Mahkemesi Başkanı bu sürecin baş aktörlerinden Burhan Yaz, 16 Ekim’de bir samanlıkta, adeta bir korkak fare gibi yakalanarak FETÖ soruşturması kapsamında şu an yargılanıyor. Bunu önemli ve anlamlı buluyoruz” dedi. 

 

15 TEMMUZ SONRASI CİDDİ MANADA TEVECCÜH OLUŞTU…

 

O sıkıntılı süreçlerin ardından MHP’nin yeni üye kayıtlarıyla hızlı bir şekilde derlenip, toparlandığını vurgulayan Pınar, Süreç içerisinde hamdolsun ki özellikle 15 Temmuz sonrası ciddi manada teveccüh oluştu. Bugün arkadaşlarımızın heyecanından bunu anlayabiliyoruz. Biliyorsunuz seçimler, 16 Nisan Referandumundan sonra değişen yeni Hükümet modeliyle 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktı. Ancak, ülkenin içinde bulunduğu iç ve dış tehditleri değerlendiren Sayın Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli, 17 Nisan Salı günü Grup toplantısında 2019’a Türkiye Cumhuriyeti’nin tahammülü mümkün değildir yaklaşımıyla 26 Ağustos’u işaret ederek bu tarihin daha hayırlı olacağı konusunda değerlendirmesi olmuştu. Bu değerlendirmeye müteakip Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisiyle yaptığı görüşmede bu konuda bir mutabakat sağlanmış olup, ertesi gün yapılan basın açıklamasında iktidar partisinin 24 Haziran 2018’de seçimlerin yapılacağını hep birlikte değerlendirdik. Devam eden süreçte bununla ilgili uyum yasaları ve Meclis iç tüzüğü, Meclis’te erken seçim kararı alınması gerekiyordu. Bu süreçlerde tamamlandı. 24 Haziran’da Türk Milleti hem Cumhurbaşkanını hem de 600 milletvekilinden oluşan TBMM’yi eş zamanlı olarak seçecek” şeklinde konuştu.

 

 

SADECE SEÇİMDE DEĞİL HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYDIK…

 

Bugüne kadar Çanakkale siyaseti içerisinde her an ve her saniye olduklarına değinen Pınar, “Bugünkü toplantımızın temel amacı bu seçimlere yönelik olarak partimize aday adaylığı noktasında başvuruda bulunan başlangıç olarak iki değerli arkadaşımızı sizlere tanıtmak ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşmaktı. Çanakkale siyasi gündemini değerlendirecek olursak, ben biraz önce de ifade ettiğim gibi 15 Temmuz sonrası Milliyetçi Hareket Partisi’ne ciddi manada bir teveccüh olduğunu müşahede ediyorum. 15 Temmuz gecesi ve devam eden süreçte Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet, ebed, millet olması noktasında önce ülkem ve milletim anlayışıyla nasıl olmazsa olmaz bir siyaset kurumu olduğunu değerli Türk milleti takdir etmiştir. Benim bu kapsamda 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin mecliste güçlü bir parti grubu olarak temsil edileceğine inancım tamdır. Bu konuda rasyonel ve gerçekçi hedefler koymak ve bu noktada çalışmak üzere bir irade ortaya koyuyoruz. Çanakkale’de bize gelen anket sonuçları, vatandaşla yaptığımız hasbıhal ve tabi biz 23 Şubat 2016’dan bu yana göreve geldiğimiz, önce atama ile sonra 21 Mayıs tarihinde seçimle göreve geldikten bu yana zaten Çanakkale siyaseti içerisinde her an, her saniye olduk. 24 saat telefonlarımız açıktı, seçimden seçime vatandaşa giden değil, her an her dakika vatandaşın derdiyle hemhal olan, yüreğine dokunan, sıkıntıları için çözüm arayan bir kurum hüviyetiyle zaten seçime hazırdık” dedi.

 

EN AZ BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYI HEDEFİYORUZ…

 

Kongresini yapmış, iç meselelerini halletmiş ve seçime hazır bir kurum olarak 24 Haziran’da da en az bir milletvekili beklediklerini açıklayan Pınar, ‘‘Elbette talip olduğumuz dört milletvekilinin tamamıdır. Ancak, biraz önce de ifade ettiğim gibi biz rasyonel gerçekler üzerinden hareket ediyoruz mevcut durumda bir milletvekilliğinin rahatlıkla alınabileceğini değerlendiriyorum. Bunu değerli Çanakkaleli hemşerilerimiz lütfen yanlış değerlendirmesinler temiz, saf iradelerine ipotek koymak istemiyoruz. Sadece kıymetli Çanakkaleli hemşerilerimizle yaptığımız görüşmelerde bu imajı ben aldım. İnşallah sandıkta Çanakkalelilerin teveccühü de bu yönde şekillenecektir” şeklinde konuştu.

 

 

TAŞIN ALTINA KAFAMI KOYUYORUM…

 

İl başkanı Hakan Pınar’ın konuşmasını ardından söz alan Aliye Ertopçu önceliklerin ülke ve milletin bekası olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin milli konularda ortak milli duruş sergilediğine vurgu yapan Ertopçu; ‘‘Yurt içinde ve yurt dışında bizim önceliğimiz ülke ve millet bekasıdır. İşte bu yüzden Cumhur İttifakı yapılmıştır. Bugün vatan meselesi vardır. Liderimizin önderliğinde biz, ben demek yerine vatan diyenlerdeniz. Cumhur İttifakının budur.  Gidecek başka bir vatanımız olmadığı için Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakına evet demiştir. İşte bu yüzden, Türkiye sevdalısı, dürüst ve ilkeli insanların bir arada olduğu Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olarak ben de taşın altına kafamı koyuyorum. Zor bir vazifeye aday olduğumun bilincindeyim. Ne Arab’ın yüzü, ne Şam’ın şekeri demeyerek devletimin Kızıl Elma ülküsünden şaşmayacağımı bilmenizi isterim. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’ vurdumduymazlık, serkeşlikle esnektenmiş, kösteklenmişlerle kaybedecek zamanımız kalmamıştır. Zaman bir olma, birlikte olmanın zamanıdır. Mazlumun yanında Yunus, zalimin karşısında yavuz olan bilge liderimiz Dr.  Devlet Bahçeli’nin çıktığı bu yolda, yanında yol arkadaşı olmak benim için şereftir. Milletimizin ve devletimizin bekası için çıktığımız bu mübarek vazifede Rabbim bizleri utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

AKLIMIZDA FİKRİMİZDE TÜRKİYE VAR…

 

Milletvekili aday adayı Evren Yalçın ise yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; “Yenildik denildiği zaman değil, yorulduk denildiği zaman kaybedildiğinin bilincindeyiz. Çanakkale’ye yeni bir soluk getirmek için, şahsi istikbal ve ikbal beklendiği için değil, şahsi istikbal ve ikbalimizi Çanakkale’ye feda etmek için, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız düsturu ile herkesi kucaklamak için, Çanakkale’ye hizmet etmek için 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde partimden aday adayı oluyorum. Biliniz ki bizim için hiç bir maddi zenginlik Yusuf İmamoğlu’nun şehit edildiğinde cebinden çıkan 35 kuruştan daha değerli olmadığı gibi, hiç bir makam ve mevki, Şehit Mustafa Pehlivanoğlu ve arkadaşlarının idam sehpasına çıkarken bastığı sandalyeden daha yüce değildir. Bu duygu ve düşünceler ile Tüm vatandaşlarımızı, partililerimizi, dava arkadaşlarımızı Milliyetçi Hareket Partisi saflarında tüm gücüyle mücadeleye davet ediyor ve bu mücadeleye güç katmak için aday adaylığımı açıklıyorum. Milliyetçi Hareketin kanatları geniş, gölgesi serin, havası ferah, safları sıkı, kapısı herkese açık ve temeli çok sağlamdır. Çünkü bizim aklımız hep Türkiye’dir.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.