Sadece Merkez İskele..!

Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Çanakkale Deniz Hudut Kapısı resmen kapatıldı. Yaşanan bilgi kirliliği kafa karışıklığına yol açınca tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sadece Merkez İskele..!
Yayınlama: 10.12.2016
2.800
A+
A-

Çanakkale’de faaliyet gösteren turizm işletme ve dernekleri başta olmak üzere kamuoyunda şok etkisi yaratan kararda Çanakkale Deniz Hudut Kapısının kapatıldığı duyuruldu. Ancak yankı uyandıran bu karar genel olarak algılanınca ortaya Çanakkale’de hizmet veren 6 deniz hudut kapısı kapatıldı şeklinde bir durum ortaya çıktı. Oysa kararın sadece Çanakkale merkez ile ilgili olduğu, geçici 3 hudut kapısı ile daimi hizmet veren Kepez ve Biga gümrük kapılarının göreve devam edeceği öğrenildi.

 

Zaten hiç açılmayan bir kapıydı…

 

Söz konusu karar sadece merkez de yer alan, GESTAŞ iskelesi yanında bulunan ve balıkçıların değişmez adresi durumunda olan “L” şeklindeki eski limanı kapsıyor. Burası uzun süredir atıl vaziyette duruyor ve hiçbir yabancı yük yada yolcu gemisi yanaşmıyordu. Bu nedenle gereksiz yasal prosedürlerin ve iş yükünün ortadan kalkması için Çanakkale Gümrük Müdürlüğünce konuya ilişkin müracaatta bulunulduğu ve Bakanlar Kurulunca da olumlu bulunarak Çanakkale Deniz Hudut Kapısının kapatılmasına karar verildiği öğrenildi.

 

Kepez ve Yat Limanında sıkıntı yok…

 

İddia edilenin aksine Kepez Limanına her yük ve yolcu gemisi yanaşabilecek ve yolcular ile gemiciler karaya inebilecek. Aynı şekilde Çanakkale Yat Limanı da hizmetine devam edecek. Yabancı yatların yanaşmasında, hizmet almasında ve turistlerin karaya ayak basmasında hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş